¨

Lav reglerne om

Foto: TV ØST

Folketingspolitikere vil nu have lavet reglerne for, hvornår man bliver trukket i sin kontanthjælp, om. Det sker ovenpå at TV2 Øst i går fortalte om Lone Christensen fra Sorø, der i august vandt en række præmier i TV, og nu bliver trukket i sin kontanthjælp hver måned.

Det var under den store Afrikas Horn-indsamling på DR og TV2, at Lone Christensen vandt den helt store seerpræmie.

Lone Christensen fra Sorø er på kontanthjælp, men havde alligevel taget telefonen frem og støttet afrikanerne med 25 kr. Det udløste en seerpræmie, der indeholdt alt fra et par lettere brugte guldstøvletter over et fitnessgavekort til en espressomaskine og et rejsegavekort. Lone Christensen har igennem længere tid være sygemeldt, og kontanthjælpen rækker ikke langt, så hun var jublende lykkelig.

- Hvis man hørte os i telefonen, kunne man høre, hvordan vi råbte og skreg, fortalte hun i går til TV2 Øst.

Men glæden var kort, for Sorø kommune fik et anonymt tip om, at kontanthjælpsmodtageren havde modtaget de mange præmier, og så var helvede løs. Ifølge Sorø kommunes folk kan præmierne nemlig indbringe Lone Christensen 78.000 kroner, hvis hun sælger dem, så derfor har kommunen valgt at trække den heldige vinder 1000 kroner i kontanthjælpen, hver eneste måned i de næste 6 1/2 år.

- Det er da helt urimeligt, at jeg skal straffes for noget, der skulle have været så dejligt, siger Lone Christensen.

Ifølge Sorøs borgmester, Ivan Hansen, er det lovgivningen, der på dette område måske synes lidt firkantet. Men alligevel er det de regler, hans embedsfolk må følge, når de træffer deres afgørelser, siger han og henviser til en gammel sag fra Ankestyrelsen, der i 1996 slog fast, at en person på kontanthjælp skal have modregnet præmier i sine offentlige ydelser.

Men den regel bør ifølge 2 medlemmer af Folketingets socialudvalg nu ændres. TV2 Øst har i dag talt med Louise Schack Elholm, (Venstre), der siger: - Det svarer jo til, at man får en stor dejlig julegave og så skal det modregnes i ens kontanthjælp. Det holder da ikke. Jeg håber, at kommunen vil gå ind og genoverveje, om det her er fleksibelt og rimeligt. Og ellers vil jeg meget gerne se på om vi kan lave reglerne om.

Det er helt i tråd med socialdemokraten Rasmus Horn Langhoff: - Det gør da ondt at se som politiker, når folk bliver fanget af systemet. Og jeg synes bestemt at denne her konkrete sag og også andre sager skal bruges til at belyse, om vi kan gøre reglerne mere rimelige end de er i dag. Det er klart, at der er forskel på, om man vinder en million i Lotto, så skal man selvfølgelig ikke også have offentlig forsørgelse, eller om man får en mindre præmie som er nogle gaver. Der bør være en bagatelgrænse, siger Rasmus Horn Langhoff i dag til TV2 Øst, og lover, at han vil tage sagen op i socialudvalget.

02:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App