Landsret idømmer 35-årig forvaring for gidseltagning

En 35-årig mand er idømt forvaring for i april sidste år at tage en medfange som gidsel, mens han sad inde for et groft hjemmerøveri i Dianalund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Østre Landsret har torsdag idømt 35-årige Allan Høier Lyngse forvaring for en gidseltagning, der skete sidste år i Politigårdens Fængsel. Dommen er en stadfæstelse af Københavns Byrets dom fra januar i år. Den dom ankede Allan Høier Lyngse dengang på stedet.

Men Østre Landsret er altså enig med byretten i, at Allan Høier Lyngse er så farlig, at han skal idømmes forvaring.

Det var 15. april 2013, at Allan Høier Lyngse tog en ung medfange som gidsel. Han truede samtidig medfangen til at skrive under på et stykke papir med teksten: "Jeg er frivillig i det her".

Afsonede 5 år for hjemmerøveri i Dianalund

Byretten lagde i januar vægt på, at Allan Høier Lyngse, der har relationer til Bandidos, havde en lang række domme bag sig. Med byrettens dom er han nu på 5 år dømt 5 gange for personfarlig kriminalitet. Blandt andet blev han i 2012 dømt for et groft hjemmerøveri i Dianalund.

Imens gidseltagningen stod på, afsonede Allan Høier Lyngse en straf på 5 års fængsel for hjemmerøveriet.

Læs også: 5 år for voldeligt røveri

Gidseltagningen begyndte under en gårdtur i det sikrede fængsel på Politigården og varede omkring 4 timer, før situationen endte fredeligt. Allan Høier Lyngse er også tidligere idømt årelange fængselsstraffe for blandt andet vold, trusler, afpresning og frihedsberøvelse.

En af de hårdeste straffe

I 2008 blev han straffet med 4 et halvt års fængsel for at have været med til at afpresse en mand til at betale 300.000 kroner og tvinge ham til at begå 2 bankrøverier.

Tidligere torsdag afsagde landsretten skyldkendelse, hvor Allan Høier Lyngse blev kendt skyldig i blandt andet frihedsberøvelse. Det endte med en forvaringsdom, som er en af de hårdeste straffe i Danmark.

Læs også: Hjemmerøver kørte galt i offers bil

Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

/ritzau/