To kvindelige tricktyve rumsterer i Ruds Vedby

To ældre borgere har søndag haft besøg af to kvinder, som har forsøgt at narre værdier fra dem i deres hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bankede på døren hos en ældre borger i Ruds Vedby søndag eftermiddag omkring klokken 14.

Ude foran døren stod to kvinder, som også begav sig hen for at banke på ruderne, da lejlighedens 93-årige beboer ikke med det samme åbnede døren.

Den ældre kvinde åbnede døren, da hun troede, at det var Danmarksindsamlingen, der var et smut forbi for at bede om penge til et godt formål.

Det var det bare ikke, fortæller vagtchef Stefan Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Den ene holder den ældre dame beskæftiget og forvirrer hende, mens den anden tvinger sig adgang til hjemmet og blandt andet går ud på toilettet, fortæller han til TV ØST.

Prøvede igen kort derfra

Den 93-årige kvinde får værftet de to kvinder ud igen, men ved ikke, om det lykkedes dem at tage noget af værdi med på vejen.

Små fem minutter efter, de var blevet smidt ud af det ene hjem, bankede de på døren kort derfra – denne gang hos en 89-årig kvinde.

- De spørger efter en ved navn Maria og får også på den måde tvunget sig adgang til lejligheden. Der er et enslydende signalement af de to kvinder, fortæller Stefan Jensen.

Heller ikke den 89-årige kvinde er klar over, hvorvidt der blev stjålet noget. De to forsøg på tricktyveri fandt sted i henholdsvis Søpaken og Sømarksvej i Ruds Vedby.

Signalementet lyder – ganske sparsomt:

  • To kvinder
  • Cirka 25 år
  • Mørkt hår

Har du set de to kvinder i området, eller har du oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på 1-1-4.