¨

Kritik får ledige til at strømme til

Foto: TV ØST

Efter virksomhedsejeren Karsten Sabransky har beskyldt ledige for at spekulere i at være arbejdsløse, har flere personer henvendt sig til ham for at få et job.

Flemming Nielsen fra Nykøbing Falster tog tirsdag turen til Sorø for at søge job hos Karsten Sabransky, som han aftenen før havde set på TV2 ØST. Her kom virksomhedsejeren med hård kritik af mange ledige.

- Jeg har selv mellem fire og seks stillinger, som jeg ikke kan få besat, fordi der sidder nogle og spekulerer i at være arbejdsløse, lød det fra Karsten Sabransky, hvis ord fik Flemming Nielsen til at reagere.

- Jeg bliver ikke sur eller skuffet, men lidt ked af det. For jeg synes selv, jeg gør meget for at komme i job. Men det er jo svært. Der er mange om budet, og det bliver ikke lettere af, at mange af de store virksomheder skærer ned, siger 41-årige Flemming Nielsen, der ikke har været i arbejde siden 2007.

Inden jobsamtalen med Flemming Nielsen havde Karsten Sabransky dog et andet møde. Mandag kom han nemlig også med hård kritik af jobcentret i Sorø, som han mener ikke gør nok for at få folk i job og holder hånden over dem, der ikke ønsker at arbejde. Derfor havde jobcentret indbudt ham til at uddybe sine synspunkter, som ifølge Sabransky deles af tre andre virksomheder ud over hans egne.

Men efter halvanden times møde var han og jobcenterchefen ikke nået nærmere en forståelse.

- Min holdning er stadig den samme. Sagsbehandlerne gør ikke deres arbejde godt nok. Der er for mange mennesker, der slipper uden om systemet, mener virksomhedsejeren.

- Jeg er ikke enig i den kritik. Jeg synes, vi arbejder som vi skal gøre i den her sammenhæng, erklærer Flemming Baagø, jobcenterchef i Sorø Kommune.

Jobcenterchefen lover dog at kigge nærmere på de konkrete sager, Karsten Sabransky bragte på banen, og vurdere om noget kan gøres bedre.

Sabranskys kritik har fået flere seere til at reagere og henvende sig til TV2 ØST eller direkte til virksomhedsejeren. Nogle raser over hans udtalelser, andre er interesseret i et job. Blandt dem altså Flemming Nielsen, der efter samtalen med Karsten Sabransky ser lysere på fremtiden. De to talte om muligheden for en stilling som kontorelev i Sabranskys virksomhed i Sorø.

- Jeg håber, vi kan få en uddannelse op at stå. Og så et fremtidigt job, siger Flemming Nielsen.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App