¨

Kovending i Sorø: Flertal dropper store besparelser på børneområdet

02:16

Der skal alligevel ikke spares en en eneste krone på børnene i Sorø Kommune i 2019, oplyser borgmester Gert Jørgensen (K).

Der skal alligevel ikke spares en en eneste krone på børnene i Sorø Kommune i 2019, oplyser borgmester Gert Jørgensen (K). Foto: TV2 ØST

1 af 2

Der skal alligevel ikke spares på børneområdet i Sorø Kommune i 2019. Derudover er der en ny omfartsvej på vej allerede nu.

For bare et par uger siden protesterede oprørte forældre mod udsigten til en række besparelser på børneområdet i Sorø Kommune.

For at undgå et stort underskud på flere millioner kroner, kom et flertal i byrådet nemlig med flere spareforslag.

Et af dem lød blandt andet på at spare 2,2 millioner kroner på børn- og undervisningsområdet. Som et udslag af det skulle de store børn i børnehaven efter planen fremover begynde i SFO allerede i april det år, hvor skolebænken kalder.

 - Vi ved, at der er stort pres på vores vuggestuer i øjeblikket. Og indenfor de næste år vil presset gå videre til børnehaverne. Vi kan fjerne noget af presset ved at flytte børnene over i SFO’en i april, sagde borgmester Gert Jørgensen (K) til TV ØST, da budgetforslaget blev fremlagt.

Men det faldt som sagt ikke i god jord hos forældrene i kommunen.

- Det er ikke det, vi satsede på. Så det er vi dybt utilfredse med. Vi bor jo i en kommune, der har profileret sig på at ville være den bedste kommune for børnefamilier i Danmark. Det kan man ikke ligefrem sige er det, der er kommet til udtryk i dag, sagde forælder Kristina Hansen Forshaw.

Ingen tidlig SFO-start i 2019

Men nu kan forældrene ånde lettet op. Spareplanerne i vuggestuer, børnehaver, SFO’er og folkeskoler bliver nemlig ikke til noget alligevel i 2019, og dermed skal store børnehavebørn ikke begynde tidligt i SFO næste år. Den tidlige SFO-start er skubbet til 2020.

Det oplyser borgmester Gert Jørgensen (K) til TV ØST.

I det gamle budgetforslag fremgik det desuden, at politikerne ville udskyde planerne om en ny omfartsvej rundt om Tersløse ved Dianalund i to år. Men også det forslag bliver nu rullet tilbage, så projektarbejdet kan gå i gang i 2019.

Politikerne vil også tilbageføre 1,5 millioner kroner til ældreområdet i 2019.

Bag det nye budgetforslag står Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Radikale Venstre.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App