Kovending i Sorø: Flertal dropper store besparelser på børneområdet

Der skal alligevel ikke spares på børneområdet i Sorø Kommune i 2019. Derudover er der en ny omfartsvej på vej allerede nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For bare et par uger siden protesterede oprørte forældre mod udsigten til en række besparelser på børneområdet i Sorø Kommune.

For at undgå et stort underskud på flere millioner kroner, kom et flertal i byrådet nemlig med flere spareforslag.

Et af dem lød blandt andet på at spare 2,2 millioner kroner på børn- og undervisningsområdet. Som et udslag af det skulle de store børn i børnehaven efter planen fremover begynde i SFO allerede i april det år, hvor skolebænken kalder.

 - Vi ved, at der er stort pres på vores vuggestuer i øjeblikket. Og indenfor de næste år vil presset gå videre til børnehaverne. Vi kan fjerne noget af presset ved at flytte børnene over i SFO’en i april, sagde borgmester Gert Jørgensen (K) til TV ØST, da budgetforslaget blev fremlagt.

Men det faldt som sagt ikke i god jord hos forældrene i kommunen.

- Det er ikke det, vi satsede på. Så det er vi dybt utilfredse med. Vi bor jo i en kommune, der har profileret sig på at ville være den bedste kommune for børnefamilier i Danmark. Det kan man ikke ligefrem sige er det, der er kommet til udtryk i dag, sagde forælder Kristina Hansen Forshaw.

Ingen tidlig SFO-start i 2019

Men nu kan forældrene ånde lettet op. Spareplanerne i vuggestuer, børnehaver, SFO’er og folkeskoler bliver nemlig ikke til noget alligevel i 2019, og dermed skal store børnehavebørn ikke begynde tidligt i SFO næste år. Den tidlige SFO-start er skubbet til 2020.

Det oplyser borgmester Gert Jørgensen (K) til TV ØST.

I det gamle budgetforslag fremgik det desuden, at politikerne ville udskyde planerne om en ny omfartsvej rundt om Tersløse ved Dianalund i to år. Men også det forslag bliver nu rullet tilbage, så projektarbejdet kan gå i gang i 2019.

Politikerne vil også tilbageføre 1,5 millioner kroner til ældreområdet i 2019.

Bag det nye budgetforslag står Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Radikale Venstre.