¨

Kommune vil øge kontrol med økonomien

Foto: TV ØST

Sorø Kommune vil forbedre kontrollen med økonomien. Det sker efter et møde mellem borgmesteren og kommunens økonomiansvarlige.

Der skal orden i regnskaberne.

Sådan lyder konklusionen fra Sorø Kommune efter et møde mellem borgmester Gert Jørgensen og kommunens økonomiansvarlige, som har besluttet at øge kontrollen på området, skriver Sjællandske.

- Vi vil fortsætte med de rutiner, vi havde lagt op til med hensyn til intern kontrol og ledelsesmæssige tjek, men også indskærpe den yderligere. Der vil blandt andet blive arbejdet på et nyt notat fra økonomiafdelingen, der skal se på, hvordan vi håndterer det her, siger Gert Jørgensen til avisen.

Beslutningen er et resultat af sagen om, at en enkelt kommunalt ansat igennem flere år lavede rod i regnskaberne for cirka 43 millioner kroner.

Borgmesteren oplyser, at kommunen hele tiden har foretaget kontroller, og at der også er begrænsninger på, hvor store posteringer en kommunal medarbejder kan lave.

- Nu ser vi så på, om der har været svigt i de kontroller. Og så vil vi selvfølgelig understrege, at vejledninger selvfølgelig skal følges, siger Gert Jørgensen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App