¨

Kommune skal finde besparelser for 30 mio. kr.

Foto: TV ØST

Sorø Kommune står over for en besparelse på cirka 30 millioner kr. bl.a. pga. budgetoverskridelser på voksenhandicapområdet.

Sorø Kommune står over for store økonomiske udfordringer. 

Det oplyser kommunen i en pressemeddelse. 

I de kommende måneder skal den nemlig finde besparelser på i omegnen af 30 millioner kr., hvilket skyldes budgetoverskridelser på bl.a. voksenhandicapområdet og rod i økonomien i flere afdelinger.

- Det er en meget beklagelig situation, vi er havnet i. Vi kan konstatere, at et svigt hos ganske få medarbejdere kan have store konsekvenser. Man kan med god ret spørge sig selv, hvordan så store uregelmæssigheder kunne opstå og finde sted så længe, som det har været tilfældet, siger Gert Rasmussen, der er borgmester i Sorø Kommune, i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Faktum er, at revisionen ikke har fundet det i sine løbende gennemgange. Det er i den forbindelse positivt, at problemerne jo så omsider blev fundet, og det af vores interne økonomikonsulenter. Men det er klart, at det giver anledning til, at vi overvejer, hvordan vi fremover kan forhindre, at noget lignende kan ske. Ligesom jeg naturligvis også vil rejse spørgsmålet for vores revisionsfirma.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App