¨

Klistermærker for Tølløsebanen

Foto: TV ØST

Rejsende på Tølløsebanen forsøgte søndag at råbe regionspolitikerne op. De vil have politikerne til at sætte gang i renovering af skinnerne.

Eva Flyvholm, der er folketingskandidat for Enhedslisten i Sjællands Storkreds, havde søndag arrangeret aktionen "Giv grønt lys nu!". Sammen med en gruppe brugere af Tølløsebanen delte hun klistermærker ud til rejsende mellem Ruds Vedby og Høng.

Budskabet var at råbe politikerne i Region Sjælland op, så de sætter gang i en renovering af skinnerne.

- Vi vil gerne have repareret skinnerne her mellem Ruds-Vedby og Høng, og det skal Regionsrådet give grønt lys for nu, siger Eva Flyvholm

Ultralydsscanninger viser, at skinnerne er revnede og slidt op. Derfor er hastigheden sat ned til 40 km/t. Nu kæmper gruppen for at få politikerne i Region Sjælland til at sætte gang i renoveringen af skinnerne.

Det er Regionstog, der driver Tølløsebanen. De har fundet pengene til at renovere skinnerne. Men indtil videre har de kun en kontrakt på at køre tog for Region Sjælland til udgangen af 2016. Hvis de skal renovere skinnerne, vil de være sikre på, at Region Sjælland køber samme togservice fra 2017 og frem. Derfor mener Eva Flyvholm, at det er politikerne i Region Sjælland, der skal sætte gang i arbejdet.

- Nu skal der sættes gang i sporarbejdet, og beslutningen ligger hos Region Sjælland i sidste ende, så det er nødt til at give grønt lys for reparation af skinnerne nu, siger Eva Flyvholm.

Fra Region Sjælland lyder det søndag, at de mener, at staten skal være med til at løse problemet. Derfor kæmper politikerne lige nu for, at Folketinget skal give mere i tilskud til lokalbanerne, så de kan bevare togdriften.

02:34 Luk video

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App