Kan du huske Marcel? I dag fik han overrakt sin nye ladcykel

Nytårsaften fik Marcel ødelagt sin ladcykel. Men efter flere måneders indsamling, kunne lokale fra Sorø overrække en helt ny cykel til Marcel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Marcel Frank Kristiansens cykel blev totalsmadret. 

1. januar 2017 vågnede han op til synet af en ødelagt ladcykel på parkeringspladsen nedenfor hans lejlighed. 

- Jeg var knust. Jeg forstår ikke, at nogen kan gøre sådan noget og ødelægge andres ting. Jeg synes, det er forkert, lød det fra Marcel tilbage i april. 

Her havde Marcel stadig ikke fået en ny ladcykel. For Sorø Kommune ville ikke bevilge ham en ny cykel, da han kunne benytte andre transportmidler. 

Marcel på cyklen inden den blev ødelagt nytårsaften.
Marcel på cyklen inden den blev ødelagt nytårsaften.

Cykel var stor hjælp

Men den historie gik lige i hjerterne på mange af TV ØSTs brugere. 

Marcel er nemlig hjerneskadet og cyklen hjalp ham meget i hans hverdag. Hans venstre ben bliver blandt andet stift, når det er koldt, og her var cyklen en stor hjælp. 

For otte år siden boede Marcel i Sakskøbing, og her fik han bevilliget cyklen af Guldborgsund Kommune. Marcel fik selv idéen til at gøre cyklen endnu mere handicap-venlig og i stand til at transportere hans rollator med rundt på sine cykelture. 

Marcels cykel, som han kaldte Leo, var speciallavet, så den havde plads til hans rollator. 
Marcels cykel, som han kaldte Leo, var speciallavet, så den havde plads til hans rollator. 
Foto: Privatfoto

Orange og plads nok

Tanken om, at Marcel skulle undvære sin cykel, fik lokale kræfter til at stifte en Facebook-indsamling, som skulle gå til en ny ladcykel til Marcel. Og efter måneders indsamling nåede de over 10.000 kroner.

Peter Nygaard fra Nygaards Turist & Minibusser donerede en spritny ladcykel med el-motor til Marcel. Og så skulle de indsamlede penge gå til at opgradere cyklen. 

Så i dag fik Marcel en rigtig christianacykel, malet orange som Marcels oprindelige og med plads til hans rollator. Og så var der malet et løvehoved på, da Marcels gamle cykel hed Leo.