Kabler klippet ned

For fjerde gang på en måned har ukendte gerningsmænd klippet el-ledninger ned på Kanalvej i Næstved. I nat strøg de afsted med 600 meter el-ledning

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er tilsyneladende blevet populært at stjæle el-ledninger - og ikke bare i Næstved, for også i Sorø har strømtyvene været på spil. Her gik det i nat ud over 60 meter el-kabel, men tyvene blev forstyrret i tyveriet og stak af bedst som de havde rullet ledningerne op.

Den - eller de - ukendte gerningsmænd havde klippet kablerne ned ved hjælp af en stige. Men politiet vurderer, at vidner har forstyrret, for kablerne blev fundet pænt rullet sammen ved siden af både stigen og en værktøjskasse.

I nat blev en mørk Toyota eller Nissan set køre i retning mod Høng, så politiet håber, at det kan føre dem på sporet af gerningsmanden.

TV2 ØST fortalte første gang om el-kabel tyverierne i begyndelsen af september måned, dengang var politiet bekymret for de gerningsmænd, der kravler op og klipper kablerne ned mens der løber stærk-strøm igennem. Politiet vurderer at el-tyvene er interesseret i kobberet i kablerne.

Næstved kommunale forsyning har været forbi Kanalvej i Næstved i dag for at besigtige skaderne, men de venter foreløbig med at sætte nye ledninger op til de har fundet en løsning, der gør det sværere for eltyvene.