Jørn endte på toppen - vandt verdensmesterskaberne i lerdueskydning

Jørn og Jeppe Olsen, der er far og søn, dyrker begge lerdueskydning. For nyligt var de til verdensmesterskaberne og kom begge glade hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klar. Parat. Skyd.

Sådan lyder det ofte i Sorø, når far og søn står på skydebanen. Jeppe og Jørn Olsen er nemlig ret skrappe til lerdueskydning.

For nyligt vendte de hjem fra verdensmesterskaberne i lerdueskydning i Ungarn. Der leverede de gode præstationer, og Jørn Olsen skød sig til en plads på toppen af podiet.

Til verdensmesterskaberne stillede Jørn Olsen op i seniorrækken i aldersgruppen 55-65. I konkurrencen skulle han skyde efter 200 lerduer.

- Der skyder jeg 190 duer, siger Jørn Olsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jørn Olsen fik en guldmedalje i seniorrækken til verdensmesterskaberne i lerdueskydning.
Jørn Olsen fik en guldmedalje i seniorrækken til verdensmesterskaberne i lerdueskydning. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Det var nok til at ende helt i toppen. Det er Jørn Olsens unionsformand, der kommer med armene i vejret og siger: Olsen, du verdensmester.

quote Jeg har vundet meget gennem tiden, men jeg har aldrig stået og hørt nationalmelodien, hvor det var mig, de spillede den for

Jørn Olsen, verdensmester i lerdueskydning

- Så står man der, kan det passe? Er det rigtigt, det han siger, fortæller Jørn Olsen om sin reaktion på sin nye titel.

Og det var helt rigtigt. Jørn Olsen endte øverst på podiet og kunne lytte til den danske nationalmelodi, der blev spillet til ære for ham.

- Det er meget rørende, vil jeg sige. Man synker lige en tre-fire gange, for jeg har vundet meget gennem tiden, men jeg har aldrig stået og hørt nationalmelodien, hvor det var mig, de spillede den for, siger Jørn Olsen.

Tilfreds med femte pladsen

Jørn Olsens 17-årig søn, Jeppe Olsen, deltog ved samme verdensmesterskab i juniorrækken. Han endte på en femte plads, hvilket var helt godkendt.  

- Jeg forventede at skyde over 185 ud af 200, og jeg endte med at skyde 188, så det var jeg godt tilfreds med, fortæller Jeppe Olsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Både far og søn besøgte første gang skydebanen, da de var ni år.
Både far og søn besøgte første gang skydebanen, da de var ni år. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Æblet falder sjældent langt fra stammen. Noget der er tydeligt at se, når Jørn og Jeppe Olsen står på skydebanen, som de begge to har stået på i mange år.

- Min far skød lerduer, så der blev jeg slæbt med på skydebanen, og så har jeg skudt siden. Jeg var ni år dengang, jeg startede på det. Min søn Jeppe startede også som ni-årig og har været med på skydebanen siden, siger Jørn Olsen.

- Det er i familien. Konen skyder også, fortæller han.