¨

I Sorø varmer de op til juleaften med en iskold dukkert

00:40

Medlemmerne af Sorø Vinterbadeklub varmer op til juleaften ved at tage en iskold dukkert i søen.

Temperaturen er cirka som i et køleskab.

Men det betyder ingenting i Sorø, hvor vinterbadeklubben igen hopper i søen. Her varmes der op til juleaften med en iskold dukkert.

- Det føles ikke koldt. Jeg fryser ikke, lyder det fra Else Friis, der lige har været i vandet.

- Vi går i første gang. Og så står vi lige og venter lidt på, at kroppen tænder for det indre varmeapparat. Så går vi i anden gang, fordi den gang nummer to er simpelthen fantastisk dejlig. Det giver noget at gå i anden gang, for man får ikke helt den samme chokeffekt, til gengæld er velværet ved at komme ned i vandet meget højere anden gang.

Det giver et rush, adrenalin og endorfiner og velvære, og man får varmen faktisk

Majbritt Thomson, vinterbader

En god kur mod vinterdepressionen

Vandet er omkring to-tre grader varmt. Og ifølge de friske julebadere har det mange fordele at springe i naturens eget badekar.

- Det er befriende på en eller anden måde. Det kan godt være, det er koldt, men lige så snart du kommer op, så har du varmen igen, lyder det fra Tonny Hansen.

Og Majbritt Thomson supplerer:

-  Det giver et rush, adrenalin og endorfiner og velvære, og man får varmen faktisk, siger hun.

- Blodet strømmer bare helt vildt. Der kommer gang i kroppen.

Ønsker sig en sauna

Vi har fundet to tredjedele af finansieringen, men vi mangler lige det sidste

Else Friis, vinterbader

Sorø Vinterbadeklub har 169 medlemmer, som trækker i badetøjet og hopper i vandet. Men de har tidligere  søgt endnu flere, der vil gøre det samme.

Og det er der en helt særlig grund til, fortalte Ulla Charlotte Beck, der er formand for Sorø Vinterbadeklub, i november måned.

- Vi er rigtig mange medlemmer, men jo flere der er, jo nærmere kommer vi vores mål, som er at bygge en sauna, sagde hun.

Og en sauna er stadig et stort julegaveønske. 

- Det kunne være så skønt. Vi arbejder stadig på at få en sauna, hvor man kan sidde inde og kigge ud over søen. Så kan man lave ligeså mange dyk, man vil, og ind i saunaen bagefter. Vi har fundet to tredjedele af finansieringen, men vi mangler lige det sidste, lyder det fra Else Friis.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App