¨

Hjælpemiddel sætter søvnpatienter i livsfare

Foto: TV ØST

Udstyr til behandling af søvnproblemer kan have sat patienter, der i forvejen lider af hjertesygdom, i livsfare.

Det er udstyret ResMed ASV, der benyttes til at behandle patienter, som lider af søvnapnø, der har vist sig at kunne give alvorlige bivirkninger.

Patienter, der lider af en moderat til svær hjertelidelse, får ved brug af udstyret en øget risiko for at dø af hjerte- /karsygdomme. Problemet er netop opdaget i forbindelse med en videnskabelig undersøgelse af udstyret. Det har leverandøren oplyst til epilepsihospitalet Filadelfias søvnklinik, som har benyttet apparatet til 32 af deres patienter.

De vil nu i kontakt med de berørte brugere.

- Vi sender et brev til de berørte patienter om den risiko, der kan være tale om, og hvordan patienterne skal forholde sig til denne oplysning. Patienternes sikkerhed er vigtig for os, derfor vil vi også sikre os, at de berørte søvnpatienter alle bliver kontaktet om deres situation, risiko og hvad der kan gøres, siger Helle Hjalgrim, der er direktør og speciallæge på Filadelfia i en pressemeddelelse.

Filadelfia understreger, at det ikke er alle deres søvnpatienter, der har brugt det pågældende udstyr. Men de 32, der har været i behandling med ResMed ASV, skal henvende sig til Filadelfia med henblik på ekstra kontrol og en eventuel ændret behandling.

Apparatet, der nu er i fokus, er blevet brugt til at behandle søvnapnø. En lidelse, hvor patienten har pauser i vejrtrækningen under søvnen. Maskinen fungerer ved at assistere patientens vejrtrækning. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App