¨

Hjælp til mennesker med hjerneskader – nu åbner nyt udvidet center

Det nye Center for Neurorehabilitering har 24 sengepladser, nye træningsrum og et helt nyt specialdesignet træningsområde i det fri. Foto: Filadelfia

Nu kan flere personer med en hjerneskade få hjælp til behandling og genoptræning. Epilepsihospitalet Filadelfia i Dinalund åbner nyt center.

20.000 voksne får hvert år en erhvervet hjerneskade – en skade på hjernen som for eksempel på grund af trafikulykker eller blodpropper.

Det kræver både behandling og genoptræning for at få så mange færdigheder tilbage som muligt. Nu indvier Filadelfia, Danmarks eneste epilepsihospital, et helt nyt tilbygget center for hjerneskadede.

Centeret ligger i Dianalund i Sorø Kommune.

- At få en erhvervet hjerneskade, uanset om det er efter et trafikuheld, en hjerneblødning eller en blodprop, er en alvorlig følge at skulle leve med. Derfor er det meget opmuntrende at have indviet Center for Neurorehabilitering, fordi patienterne her får nogle helt unikke rammer at genoptræne under. Det glæder mig på alle måder, siger Jane Heitmann (V), formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

00:46 Luk video

God nyhed for patienter i Østdanmark

Flere end 100 gæster var inviteret til indvielsen af de nye omgivelser, der både byder på en tilbygning og en ombygning af gamle lokaler. De nye omgivelser skal bruges til rehabilitering for hjerneskadede patienter.

Det er jo en rigtig god nyhed både for danske patienter i Østdanmark, men jo også for alle de mennesker, der arbejder her hver eneste dag

Jane Heitmann (V), formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg

Folketingets formand for Sundheds- og Ældreudvalget var begejstret:

- Det er jo en rigtig god nyhed både for danske patienter i Østdanmark, men jo også for alle de mennesker, der arbejder her hver eneste dag, at der er gode fysiske rammer, dels at genoptræne under når man er patient, men også at arbejde under, når man er behandler, siger udvalgsformand Jane Heitmann (V).

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er en god nyhed for patienter i Østdanmark, at der åbner et Center for Neurorehabilitering, mener Jane Heitmann (V), formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Mere plads og nyt træningsrum

Baggrunden for udvidelsen er, at de gamle lokaler ikke længere var gode nok.

Der bliver bedre plads til aktiviteter, og vi får også plads til noget bedre udstyr

Jørn Dalsgaard, ledende overlæge på Filadelfia

- Det har rigtig stor betydning, for de lokaler, vi kommer fra, var ikke fulgt med tiden, og der er jo sket en udvikling på vores felt blandt andet med ny teknologi og nye redskaber. Pladsforholdene var simpelthen blevet for trænge, og det trængte til en opgradering, siger Jørn Dalsgaard, ledende overlæge på Filadelfia.

Artiklen fortsætter under billedet.

Ifølge ledende overlæge på Epilepsihospitalet Filadelfia giver mere plads bedre muligheder - både for patienter og personale. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Samtidig med det, var der brug for ekstra plads til genoptræning af de hjerneskadede patienter.

Derfor kan Filadelfia nu udvide fra 18 til 24 sengepladser samt flere nye træningsrum. Og de bedre forhold kommer ifølge overlægen både patienter og personale til gavn:

- Vi får bedre muligheder. Vi får bedre mulighed til at gøre det mere effektivt, og personalets arbejdsvilkår og forhold bliver altså også betydeligt bedre, og det giver altså nogle muligheder, at der ikke er så trængt. Der bliver bedre plads til aktiviteter, og vi får også plads til noget bedre udstyr, siger ledende overlæge Jørn Dalsgaard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App