¨

Helle Helle er nomineret til litteraturpris

Foto: TV ØST

Den danske forfatter Helle Helle fra Lynge ved Sorø er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2015.

Forfatter Helle Helle har chancen for at få Nordisk Råds Litteraturpris 2015, når den prestigefyldte pris bliver uddelt 27. oktober i Reykjavik. Hun er nomineret sammen med Pia Juul, der står bag digtsamlingen 'Avancular. Onkelagtige tekster', mens Helle Helle er nomineret for romanen 'Hvis det er'.

Helle Helle er opvokset i Rødby og bor nu i Lynge ved Sorø og er især kendt for at skrive minimalistisk. Hun fik sit store gennembrud i 2005 med romanen 'Rødby-Puttgarden'. Som begrundelse for, at Helle Helle er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, lyder det blandt andet:

- Når man læser Helle Helle, kan man få lyst til at flytte ind i hendes prosa og bare blive der, betragte menneskene på dén måde, lytte til deres fåmælte tale med dén opmærksomhed, dele deres skæve erindringer om tilsyneladende meningsløse detaljer.

- Det er ordknap, dybdevirkende prosa.

350.000 kroner til vinderen

Der er nomineret to forfattere fra hvert af de nordiske lande, samt en enkelt forfatter fra henholdsvis Færøerne, Grønland, Åland og det samiske sprogområde.

Med prisen følger et beløb på 350.000 danske kroner. Sidste gang, en dansker fik den prestigefyldte pris, var i 2013, hvor prisen gik til Kim Leine for romanen 'Profeterne i Evighedsfjorden'.

De seneste 10 år er prisen to gange gået til danske forfattere. Før Kim Leine modtog Naja Marie Aidt prisen i 2008 for novellesamlingen 'Bavian'.

Nordisk Råds Litteraturpris er blevet uddelt hvert år siden 1962 og gives til et skønlitterært værk, som er skrevet på et af de nordiske sprog. Det kan være en roman, et drama, en digt-, novelle- eller essaysamling.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App