Hektisk tid i Sorø

Først blev der oprettet nye supercentre i Sorø til børn med ADHD og autisme uden, at de pågældende forældre kunne få besked om noget som helst, og blot et par måneder senere blev Familieklassen nedlagt - igen hen over hovedet på forældrene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommeren og efteråret 2009 har kort sagt været mere end hektisk for børne- og unge-området i Sorø Kommune. Og en ærlig kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen siger nu til DAGBLADET Ringsted, at "det har bare ikke været godt nok".

- Vi har som forvaltning slet ikke været gode nok til at gennemføre de sager, så især forældrene havde følt sig inddraget i god nok tid, siger han.

- Selvfølgelig handler det om penge, men det handler også om en ny strategi på hele børne- og unge-området, som jeg slet ikke synes, vi har fået meldt godt nok ud, siger Jan Lysgaard Thomsen til DAGBLADET Ringsted.

Han peger på, at en ikke uvæsentlig del af udfordringen på området ligger i lige netop kommunens tilgang til børn og unge samt deres familier med særlige behov.

- Vi skal væk fra automatikken i blot at anbringe børn og unge med problemer i forskellige tilbud, for al erfaring viser, at et barn, som er blevet anbragt én gang, altid vil være anbragt, siger Jan Lysgaard Thomsen til DAGBLADET Ringsted.