Havarikommissionen efter ulykke: Togsæt skal holde stille

Det togsæt, der fredag kørte af sporet på Tølløsebanen, må ikke køre, før Havarikommissionen har undersøgt ulykken til bunds.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kan gå lang tid, før Havarikommissionen ved, hvorfor et lokaltog kørte af skinnerne ved Ruds Vedby Station fredag formiddag.

Havarikommissionens medarbejdere var på stedet i to-tre timer efter ulykken, men er langt fra færdige med deres arbejde.

- Det eneste, vi kan sige på nuværende tidspunkt er, at toget blev afsporet.  Nu skal vi undersøge selve togsættet, hastigheden og andre faktorer, der kan have været skyld i at toget blev afsporet, siger John Erik Krouel, seniorundersøger, Havarikommissionen til TV ØST.

Toget skal på værksted

Fredag aften blev toget løftet tilbage på sporet ved Ruds Vedby Station, men det kommer ikke til at køre foreløbigt.  

- Togsættet må ikke køre med passagerer, før vi har klarlagt, hvad årsagen til ulykken er, siger John Erik Krouel til TV ØST.

quote Vi har sørget for, at de otte passagere kan kontakte os, hvis de skulle have behov for at tale med nogen om det, der skete

Lokaltogs administrerende direktør Røsli Gisselmann

Ifølge Lokaltogs administrerende direktør, Røsli Gisselmann, er det heller ikke en mulighed.

- Det kan være, vi skal undvære togsættet i længere tid. Der er nogle skader på blandt andet togets vognkasser, som vi skal kigge nærmere på. Derfor skal toget nu fragtes til vores værksted i Holbæk, siger hun til TV ØST.

Røsli Gisselmann oplyser til TV ØST, at ulykken ikke har konsekvenser for driften på Tølløsebanen, da der er indsat reservetog.

Passagerer tilbydes hjælp

Der var otte passagerer ombord på lokaltoget foruden en lokomotivfører og en togrevisor, da det kørte af sporet. Ingen kom noget til ved ulykken.

- Det er glædeligt, at der kun er sket materiel skade. Vi har sørget for, at de otte passagere kan kontakte os, hvis de skulle have behov for at tale med nogen om det, der skete, siger Røsli Gisselmann til TV ØST.

Lokaltog A/S ønsker ikke at kommentere på årsagen til afsporingen. De oplyser til TV ØST, at de afventer Havarikommissionens undersøgelse.