Har du fundet den forsvundne Kænguru-unge?

Onsdag aften stak en 10 måneder gammel kænguru af ved Broby Overdrev, lidt syd for Sorø. Ejerne hører gerne fra folk, der har set hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Henrik Petersen og hans kone har sammen syv kænguruer på Naturgården. De er altså ikke helt ukendte med håndteringen af det eksotiske dyr. 

Derfor kom det også som en overraskelse, at en af kænguruerne stak af onsdag aften omkring klokken 18.

Det var den 10 måneder gamle kænguru, Penelope, som onsdag skulle tilvænnes naturen. Den røg nemlig ud af moderens pung i en meget ung alder, og derfor har den været flasket op af ejerne. 

- Normalt er kænguruer omkring 10 måneder, når de forlader pungen, og derfor gik vi i gang med at tilvænne Penelope til naturen. Men hun blev bange, og det endte med, at hun stak af, siger ejeren Henrik Petersen.

Kænguru-ungen hoppede over hegnet i haven og løb ud over markerne. Henrik Petersen kunne se, at den forsvandt ind i Sønderskoven ved Broby Overdrev omkring Næstvedvej. 

quote Hun blev bange, og det endte med, at hun stak af

Henrik Petersen

Forsøg ikke selv at fange den

Straks satte ejerne efter kænguruen og fik tilkaldt hjælp til at lede efter den. Men uden held.

Derfor gik Henrik Petersen til tasterne og bad folk på Facebook give lyd fra sig, hvis de skulle støde på den.

 

 
 

 

Henrik Petersen gør det klart, at Penelope ikke er til fare for nogen, men at hun er ret bange og sky. Derfor beder han om, at man ikke selv prøver at fange hende.

- Man skal kontakte mig, så vi selv kan komme ud og fange den. Vi har nogle store net, der er egnede til det, siger han.

Således er man hermed opfordret til at kontakte Henrik Petersen på telefon: 40 16 69 27, hvis man ser en løs kænguru hoppe rundt nær Sorø.