Hal-brugere skal selv vaske gulv i Sorø

Spareforslag i Sorø Kommune skærer voldsomt ned på vedligeholdelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Økonomien er efterhånden mere end almindelig anstrengt i Sorø Kommune, og senest har teknisk forvaltning sendt et sparekatalog på gaden, som kan få ganske omfattende konsekvenser, hvis samtlige nedskæringer for godt 10 mio. kr. årligt bliver vedtaget. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

En af de foreslåede besparelser går ud på, at servicen i de kommunale idrætshaller skal »harmoni«, som det bliver udtrykt, og det vil helt konkret betyde, at der fremover på hverdage efter skoletid og i alle weekender kun vil være én medarbejder til at service halbrugerne i de syv idrætshaller.

 
Så hvis halbrugerne skal bruge net til eksempelvis volleyball eller badminton, skal de selv ordne det, skriver DAGBLADET Ringsted.

De skal også selv sørge for bander, og hvis gulvene er for beskidte - ja, så er det også brugerne, der må finde gulvmoppen frem.

I det hele taget er der planer om et skære meget ned på rengøringen i Sorø. Således kan skolerne også se frem til, at de fremover ikke får vasket hverken gardiner eller vinduer - med mindre lærerne selv finder pudsekluden frem, skriver DAGBLADET Ringsted.

Et andet spareforslag går ud på at skære 2,5 mio. kr. fra kontoen til vedligeholdelse af de kommunale bygninger - selvom det allerede er blevet vurderet, at der i forvejen mangler over otte mio. kr., hvis de mest akutte vedligeholdelsesopgaver skal kunne løses i år og i 2010.

Teknisk udvalg skal tage stilling til spareforslagene på et ekstraordinært møde i næste uge, men det har trods flere
henvendelser ikke været muligt at få en kommentar fra udvalgsformand Søren Andersen (S).