Grønt flag hejst i naturbørnehave

Friluftsrådets grønne flag blev onsdag formiddag rejst i Naturbørnehavens Fuglereden i Munke Bjergby af Sorøs borgmester Gert Jørgensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var fest i Naturbørnehaven Fuglereden i Munke Bjergby, da børn og voksne sammen med Sorøs borgmester Gert Jørgensen endnu engang kunne hejse Friluftsrådets Grønne Flag op i flagstangen onsdag formiddag.

Festen blev afholdt, fordi børnehaven er en del af Friluftrådet ”Grønne Spirer”. Der skal en særlig indsats til for, at man kan kalde sig ”Grønne Spirer”. Det er kun institutioner, hvor børnene arbejder i og med naturen, der kan søge om at få det Grønne Flag. 

- Børnene lærer at bevæge sig i og med naturen. De følger årets gang - årstiderne der skifter, og vi snakker om og ser på planter og dyr. Det giver børnene en naturlig respekt for naturen og gode oplevelser sammen med deres kammerater, siger Malene Therkelsen, der er pædagog i Fuglereden og ansvarlig for Grønne Spirer. 

Naturen en del af hverdagen

- Naturen er hele tiden en del af vores hverdag. Vi bruger naturens eget spisekammer og laver eksempelvis brændenældesuppe om foråret, og alle børnegrupper har deres egen have, som de passer. Vi både bruger naturen og passer på den, som når en af grupperne for nylig var med at til samle affald, siger Malene Therkelsen og fortæller, at det er 10. gang børnehaven kan kalde sig ”Grønne Spirer” og hejse Friluftsrådet flag.

Og det blev fejret fejret.

I videoen herunder, som Malene Therkelsen har oploadet via www.tveast.dk/sendvideo, kan ses lidt af dagens fejring, hvor, hvor Sorøs borgmester Gert Jørgensen ankom til børnehaven, teater i gymnastiksalen – et stykke om en lille edderkop, der hellere vil spille musik end spinde spind. Og med borgmesteren, der hejste det grønne flag. 

Om Friluftsrådets Grønne Spirer 
Grønne Spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner. I Grønne Spirer er der fokus på udeliv, natur og miljø samt en grøn og sund hverdagskultur i institutionerne. Læs mere om Grønne Spirer på www.groennespirer.dk.