Genbrug signalerer ikke kvalitet

Det mener flere forretningsdrivende i Sorø. De frygter, at 3 genbrugsforretninger på hovedgaden ødelægger byens image.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forberedelserne er godt i gang på Torvet i Sorø. I starten af september åbner Folkekirkens Nødhjælp en genbrugsforretning i et butikslokale, der har stået tomt siden foråret. Butikken bliver den tredje genbrugsforretning på hovedgaden Storgade, og det er for mange, mener flere forretningsdrivende.

- Selv om der er lidt retro over genbrug, så synes jeg, at 3 er for mange i forhold til byens størrelse, siger Brian Christensen, som er indehaver af herretøjsforretningen Sir Brian.

Ødelægger image

De forretningsdrivende er bange for, at de tre genbrugsbutikker ødelægger byens image.

- Det største problem er, at det udtryk, som en genbrugsbutik giver til gaden. Det er lidt fattigt, hvis man kan sige det sådan, og det er ikke det signal, vi gerne vil sende. Vi vil gerne sende et signal om kvalitet, siger Mette Dyhr, som har en optikerforretning på Storgade.

Formanden for byens Event- og Turistbureau frygter også, at de 3 genbrugsbutikker vil give byen et dårligt ry.

- Det første, man ser, uanset hvilken retning, man kommer ind i byen fra, er en genbrugsforretning, og jeg kan frygte, at vi bliver kendt som genbrugsbyen, siger Tina Nisted Ekstrøm, formand for Sorø Event- og Turistbureau.

Giver nyt liv

Hos Folkekirkens Nødhjælp var designer Kamilla Balslev torsdag i gang med forberedelserne sammen med flere frivillige. Hun har svært ved at forstå kritikken.

- Jeg synes, at vi laver nogle fine butikker, og vi har masser af frivillige, der gør et godt stykke arbejde. Udover det giver vi jo nyt liv til nogle ting, som ellers bare skulle smides ud, siger hun.

Folkekirken Nødhjælps forretning åbner den 5 september.