Frygt i Nyrup

Flere af beboerne i landsbyen Nyrup kræver nu at myndighederne griber ind overfor en gruppe unge. En række episoder med ræs og vold har skabt utryghed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 17 år har John Polenz boet i Nyrup, og han har aldrig været bekymret for at sende sine børn ud i trafikken, før nu.

 -       De kommer kørende ned ad vejen med 70-100 kilometer i timen. De kunne godt risikere at miste herredømmet, når de kører så stærkt, og så har de ikke en chance for at undgå dem, der gå herinde, og der går rigtig mange børn her på fortovet, siger John Polenz.

 Problemerne i byen kulminerede i mandags, da en familiefar fik nok. Han prøvede at stoppe en af bilerne. Det resulterede i, at en gruppe på otte personer slog ham ned med et knojern. Det kostede ham en brækket næse. I går talte TV2 ØST med en af de otte personer der havde været med til overfaldet.

 -       Selvfølgelig overmander vi ham. Vi er flere, og han ved ikke, hvem han dealer med, og så flækker han næsen, sagde en af de unge, der ønsker at være anonym.

 TV2 ØST har i dag talt med adskillige borgere. De tør ikke lade sig interviewe, men de fortæller alle, at de er bange for de unge. Politiet er opmærksomme på problemet.

 -       Vi har besluttet, at kører endnu mere intensivt deroppe med vores patruljer her i den kommende tid, for at de beboere der er deroppe ikke skal føle sig utrygge. Siger Peter Compen, der er Vicepolitiinspektør ved Sydsjælland og Lolland Falsters Politi.

 

Mens TV2 ØST var i Nyrup fik John Polenz kørt sit sidespejl af, og nu kræver han handling fra myndighederne.

 

-       Nu må kommunen træde i karakter her, fordi vi ved, at der er blevet lavet henvendelser til dem, op til mange gange, siger John Polenz.

 

Det hus de unge holder til i har fået opsagt lejekontrakten, så de skal være flyttet ud i slutningen af august.