Fra brokkeklub til topmoderne idrætsforening

De forvandlede sig fra støvet brokkeklub til moderne idrætsforening – Det drejer sig selvfølgelig om Ruds Vedby Idrætsforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I efteråret gav TV2 ØST og Ruds Vedby Idrætsforening hinanden håndslag på, at de på fire uger skulle istandsætte klubhuset og gøre det til et sted, hvor hele byen havde lyst til at komme.

Missionen lykkedes, men vi er nu taget tilbage til Ruds Vedby for at se om de fortsætter den gode udvikling, eller om luften er gået af ballonen.

Det summer af liv omkring klubhuset i Ruds Vedby. Men spørgsmålet er om det udelukkende er det gode forårsvejr, der trækker folk til, eller om foreningen virkelig kan holde dampen oppe?

Først et lille tilbageblik: I hele november måned knoklede foreningens medlemmer for at istandsætte de nedslidte klublokaler. Det lokale erhvervsliv donerede omkring 100.000 kroner, og foreningen købte helt nye og topmoderne motionsmaskiner.

Det var noget af en forvandling. For inden projektets start gik de fleste møder i foreningen med, at de forskellige afdelinger skændtes om, hvem der havde ansvaret for klubhuset.

Klubhuset stod det meste af tiden tomt hen, og udgifterne til at drive det, drænede pengekassen og ingen følte, at deres afdeling kunne bidrage med noget ekstra.

Efter et par timer i Ruds Vedby er der ingen tvivl om, at forvandlingen har bidt sig fast. På denne dag, hvor TV2 ØST er på besøg, var der tre forskellige hold i gang på motionsmaskinerne, og også den nystartede bordtennisafdeling har træningstid i klubhuset.

- Vi frygtede jo bare, at det var nyhedens interesse, der gjorde at vi var så mange de første gange, siger Lone Bech Wennergren, der er en af drivkrafterne bag bordtennisafdelingen.

Der er tale om en sand succes bordtennis entusiasterne. For hver uger er der over 50 børn og unge, der kommer forbi og træner reaktionsevnerne i det hurtige brætspil.

Lone Bech Wennergrens egen forklaring på succesen, at der er tid til at hygge og en god snak.

- Jeg er ikke selv specielt god til bordtennis, men til gengæld er jeg rigtig god til at være sammen med børn og unge mennesker, siger hun.

Målt på den glæde der er i lokalet under dagens træning, virker det som om der er noget om snakken.

Motionstæning, zumba og bordtennis er kommet i klubhuset, og det gir omkring 25.000 kroner ekstra i klubkassen om året. Det luner, men målet er at lånet til motionsmaskinerne skal betales tilbage på tre år. Skal det lykkes, mangler foreningen omkring 30 ekstra tilmeldte på motionsholdene.

Selvom der stadig er masser af arbejde for foreningen at gøre, er troen på fremtiden stor:

- Det, at vi satte os for at gøre det her samme, har rykket os utroligt meget. Nu ved vi at vi kan gøre en forskel, hvis vi løfter flok, siger Ulla Hansen, der er kasserer i håndboldafdelingen og som har været aktiv i foreningen i 30 år.

Forening er i gang med at skaffe endnu flere medlemmer. Blandt andet planlægger de i samarbejde med DGI Vestsjælland at starte et motionshold for ældre og svage med helt særlige træningsbehov.

 


Nyhedsoverblik