¨

Forurenede murbrokker giver hovedpine i Sorø - har brugt en million kroner på advokater

Den gamle del af Frederiksberg skole i baggrunden, og byggepladsen til den nye i forgrunden. Arkivfoto.

Sorø Kommune har brugt 1,3 millioner kroner på advokathjælp i sagen om de forurenede rester af den nedrevne Frederiksberg Skole.

Håndteringen af de 5.000 ton forurenede betonrester fra den gamle Frederiksberg Skole i Sorø har kostet Sorø Kommune 1,3 millioner kroner alene i juridisk bistand omkring håndteringen af det gamle bygningsaffald.

Det skriver Dagbladet Ringsted.

Skolen var forurenet med den frygtede miljøgift PCB, der er stærkt kræftfremkaldende. Via dampe kan giften overføres til mennesker, hvor det ophobes i blandt andet leveren. Derfor blev to tredjedele af den gamle skole revet ned, og eleverne flyttede i stedet ind i nye bygninger.

Nedrivningen af den gamle skole blev dyr for kommunen, der på grund af forureningen måtte betale fire gange så meget for nedrivningen som oprindeligt forudset.

Er endt i juridisk slagsmål

Selvom det blev dyrt, så er sagen dog ikke slut for kommunen. Kommunen er nemlig endt i et større juridisk slagsmål med Sjællands Lastvognsophug, der aftog betonbrokkerne.

Selskabet mener, at brokkerne er langt mere forurenede end aftalt med kommunen. De vil gerne genanvende stenbrokkerne, men vil have kommunen til at rense dem for PCB først. Samtidig kritiserer selskabet kommunens sagsbehandling af sagen.

Sorø Kommune siger til Dagbladet Ringsted, at sagen er usædvanlig, men fortæller, at de ønsker at optræde korrekt i sagen, og derfor må bruge den advokathjælp, som er nødvendig for at behandle den.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App