Forældre holder vagt ved skole

Er bekymrede for børns sikkerhed efter flere blufærdighedskrænkelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bekymrede forældre er nu begyndt at patruljere skoleområder, når børnene skal til og fra skole.

Det kommer efter flere episoder, hvor en ukendt gerningsmand har blottet sig for mindreårige børn. Politiet arbejder ud fra den teori, at der er tale om den samme gerningsmand, som har været på spil flere steder i både Sorø og Dianalund indenfor de seneste 14 dage.

-       Det undrer mig, at han bliver ved at med gøre det, det er ikke noget, vi typisk ser, fortæller vicepolitiinspektør Peter Compen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Tirsdag eftermiddag omkring klokken 13:00 sprang en ukendt mand ud foran en 10-årig pige og blottede sig for hende. Episoden skete få hundrede meter fra Pedersholm Skole på Rustkammervej.

Derfor stod tre forældre i dag vagt og sikrede sig, at skoleeleverne kom godt hjem fra skole.

-       Når sådan en idiot har været på spil vil man gerne lige vise flaget, og forhåbentligt kunne man jo støde ind i ham, siger Mai-Britt Jørgensen til TV 2 ØST.

Ifølge politiet mangler de fortsat det helt afgørende spor, der kan føre dem til rette gerningsmand.

-       Det kan for eksempel være, at nogen ringer ind og fortæller hvem det er, eller giver et tip om den knallert, der er blevet set med gerningsmanden, siger Peter Compen.

Forældrene ved Pedersholm Skole fortsætter med at holde godt øje med børnene, når de skal til eller fra skole.

-       Indtil det bliver sommerferie, tropper jeg op hver dag, siger Mai-Britt Jørgensen.

Har du oplysninger i sagen kan du ringe til politiet på 114.

<p>Forældre i Sorø har nu etableret et frivilligt vagtværn efter en ukendt mand I går blottede sig over for en kun 10-årig pige.