Forældre frygter besparelser i Sorø (Video)

Børnene i skovbørnehaven Skovhuset i Sorø havde mandag besøg af borgmesteren. Forældrebestyrelsen havde nemlig inviteret Ivan Hansen (S), fordi de frygter, at besparelser i kommunen kommer til at gå ud over børnehaven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

 

Sorøs borgmester Ivan Hansen (S) var i dag inviteret til udendørs madpakke i Sorø, så han kunne se, hvad det er, de kan i en skovbørnehave.

Forældre frygter nemlig, at besparelser i kommunen vil komme til at gå ud over Skovhuset.

- Vi har inviteret borgmesteren herud for at vise ham, hvad det er for et tilbud, der er herude. I og med at det er en lille børnehave, så er den meget sårbar. Vi frygter, at den kan stå for skud i sparetider, siger Tina Jellev, der er medlem af forældrebestyrelsen.

Borgmesteren forstår også forældrenes frygt.

- Det er da klart, at den her skovbørnehave med 40 børn ikke er ret stor, og derfor er sårbar. Derfor er det en begrundet frygt, kan man sige. Men vi skal stadigvæk have det dagtilbud i Sorø Kommune, siger borgmester Ivan Hansen

[video:video_mangler:091109_sparer_paa_boern.flv]

 

Skovhuset i Sorø kommer da også til at skulle spare penge. Til næste år skal de spare tre procent på lønninger. Og det bliver virkeligheden i mange af landets 98 kommuner.

En undersøgelse fra BUPL viser, at 46 procent af kommunerne står foran større eller mindre ressourcebesparelser på børneinstitutionsområdet i 2010.

I vores landsdel ser det blandt andet sådan ud:

Faxe Kommune: På dagtilbudsområdet skal der spares 5,3 mio. kr. Belastningsgraden øges i SFO og på fritidshjem, og pædagogindsatsen i indskolingen halveres.

Guldborgsund Kommune: På dagtilbudsområdet skal der spares 3,5 mio. kr.

Vordingborg Kommune: På dagtilbudsområdet skal der spares 6 mio. kr. Der spares 1,5 mio. kr. i ft. børn med særlige behov.

Se hele undersøgelsen her.