¨

Fødevarekontrol løber ud i sandet

Foto: TV ØST

To et halvt år efter, at en juicefabrik blev udpeget som den hidtil største bedrager inden for varedeklarering, er sagen fuset ud.

Langsommelig behandling af sager om fødevarekontrol rammer virksomheder urimeligt hårdt. Det mener en sjællandsk juicevirksomhed efter at være blevet udpeget som synder for den hidtil største fødevareskandale.

Bagmandspolitiet er nemlig alt for langsom til at færdigbehandle deres sager om fødevaresnyd og sende dem til retten. Det er stærkt ødelæggende for firmaerne, mener virksomheden Sunprojuice.dk i Sorø.

Virksomheden blev for to et halvt år siden anklaget for massiv snyd med varedeklareringer ved at blande en del billigere æblesaft i ren og dyrere saft med blåbær eller tranebær. Firmaet er blevet idømt en bøde på 30.000 kroner, som er maksimum i den slags administrative sager. Men samtidig er Sunprojuice.dk sigtet for omfattende bedrageri til en værdi af 14 millioner kroner. Det skete i forbindelse med, at Fødevarekontrollen overgav sagen til politiet.

Problemet er bare, at virksomheden siden ikke har hørt en lyd fra politiet, herunder Bagmandspolitiet, som fik den overgivet efter besøget af kontrollanter fra Fødevarekontrollens Rejsehold.

Direktør i Sunprojuice Erik Würtz Knudsen kalder sagsbehandlingen helt uacceptabel langsom.

- Vores omsætning er faldet med 30-40 procent på grund af medieomtalen dengang. Vi er gået ned fra 20 medarbejdere til 11 ansatte. Jeg synes, vi har fået straf nok, siger han og efterlyser baggrunden for sigtelsen for bedrageri.

Chefen for Fødevarekontrollens Rejsehold, Michael Rosenmark, undrer sig også over, at sagen ikke er kommet længere.

- Jeg ved bare, at sagen behandles af politiet, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bagmandspolitiet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App