¨

Flere kommuner udskyder Aula - som at håndtere sikkerhed med bind for øjnene

Foto: Frederik Hagedorn - TV2 ØST

Ikke alle kommuner har taget it-platformen Aula i brug. Tre kommuner i Region Sjælland frygter for børnenes datasikkerhed.

Forældre til skolebørn i Sorø, Stevns og Faxe kommuner får endnu ikke beskeder fra kommunernes folkeskoler via Aula.

I alle tre kommuner har man nemlig besluttet at vente med at tage it-systemet i brug, der ellers mandag blev rullet ud i store dele af Danmark.

- Vi tror, vi gør det bedre, hvis vi lærer Aula godt at kende, før forældrene gør. Så har medarbejderne tid til at sætte sig ind i det, siger Henrik Madsen, børne og familiechef i Sorø Kommune.

Vi har nogle bekymringer i forhold til sikkerheden i Aula og nogle af de funktioner, som stadigvæk mangler

Rasmus Nygaard Jensen, projektleder på Aula, Stevns Kommune.

Han fortæller, at forældrene i Sorø Kommune kan forvente at kommunens skoler tager Aula i brug inden jul, men den præcise dato er endnu ikke fastlagt.

Hovedargumentet i Sorø er at undgå for mange begynderfejl og problemer i systemet, men datasikkerhed er også en af grundene til, at kommunen venter med at benytte Aula.  

- Vi vil faktisk gerne se de sikkerhedsforanstaltninger, der er lavet i Aula, siger Henrik Madsen.

- Det kan man jo så kalde luksus, at vi lader andre kaste sig ud i det, men vi vil gerne se dem i praksis, før vi tager dem i brug, for det er lidt som at håndtere sikkerhed med bind for øjnene, tilføjer han.

Bekymrede for sikkerheden

I Stevns Kommune bliver Aula først taget i brug i uge 45.

Også her har spørgsmålet om sikkerhed på platformen været med i beslutningen om at udskyde brugen af it-systemet.

- Vi har nogle bekymringer i forhold til sikkerheden i Aula og nogle af de funktioner, som stadigvæk mangler, men som kommer senere, siger Rasmus Nygaard Jensen, der er projektleder på Aula i Stevns Kommune.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Han forklarer, at der i Aula er nogle problemer, der gør, at Stevns Kommune ikke kan garantere, at al data, der bliver registreret på platformen, bliver behandlet sikkert.

- Der er elementer, der ikke bliver logget ordentligt, altså det vil sige, at man ikke kan se, hvem der har været inde og redigere i dem, forklarer Rasmus Nygaard Jensen.

Faxe og Køge venter også

Forældrene i Faxe Kommune skal vente helt til nytår før de får lov til at benytte det nye system. Det skyldes også en vurdering af, at sikkerheden i Aula muligvis ikke er god nok.

Det fortæller borgmester Ole Vive (V).

- Vi vil ikke risikere, at vi kommer til at lække personfølsomme oplysninger, siger borgmesteren, der fortæller, at Faxe Kommune og Køge Kommune arbejder sammen om flytningen fra Forældreintra til Aula.

De to kommuner er enige om at vente med at flytte data til det ny system, til de vurderer at sikkerheden for de personfølsom data er god nok.

Læs mere om, hvordan Aula beskytter børnenes personlige oplysninger her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App