Fisketerrin (29/4-11)

Mads er i køkkenet med Kim Petersen fra Sorø Husholdningsskole. I dag laver de en forret til 8 personer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forret ca. 8 personer

Ingredienser

· 500 g hvid fisk uden ben
· 200 g laksefilet skåret i grove stykker
· 2 æg
· 1½ dl fløde
· 400 g frisk eller optøet spinat presset fri for væde
· 2 spsk. majsstivelse
· 2 dl cremefraiche 9% eller18%
· 100 g rejer
· Pynt persille eller anden grønt

Fremgangsmetode:

1. Blend den hvide fisk, æg, majsstivelse og fløde, til en ensartet masse som ikke må være for flydende.

2. Tilsæt de groftskåret laksestykker og rør rundt med en ske, smag til med salt og peber.

3. Fordel halvdelen af massen i en smurt brødform og læg et tyndt lag spinat ovenpå. Placer resten af fiskemassen øverst.

4. Bag terrinen ved 160 grader i ovn i ca. 50-60 minutter overdækket med stanniol.

5. Skær fine skiver af den kolde terrin og anret med cremefraiche, rejer og rød kaviar (evt.) lakserogn.

6. Hvis det ønskes kan retten anrettes med et asiatisk touch hvor skiver af fiskterrinen lægges oven på friske koriander og der drysses friskrevet limeskal, avocadoskiver samt sød chilisovs på fisken som pynt. Erstat eventuelt rejerne med tigerrejer.


Nyhedsoverblik