Firma får bøde på 6 millioner kroner

Sunprojuice.dk i Sorø er blevet idømt en bøde på 6 millioner kroner ved Retten i Næstved for at have blandet forskellige frugter i juicen uden at oplyse om det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omfattende fusk med saftprodukter har tirsdag udløst en bøde på 6 millioner kroner til firmaet Sunprojuice.dk i Sorø. Firmaet får samtidig konfiskeret 5 millioner kroner, ligesom den tidligere direktør straffes med betinget fængsel i 4 måneder.

Dommen er afsagt af Retten i Næstved efter flere retsmøder og drejer sig om forhold, som blev begået fra 2004 og frem til 2008.

Blandede frugter

Lovovertrædelsen går ud på, at indholdet i den frugtkoncentrat, som Sunprojuice leverede til en række kunder, ikke svarede til, hvad der stod på etiketten. Blandt andet var der blandet æble i solbær- og tranebærsaft, og manøvren skyldtes tilsyneladende et ønske om at spare på udgifterne.

Firmaet har erkendt at have leveret blandingsprodukter, men påstod alligevel frifindelse. Blandt andet med en argumentation om, at kunderne godt vidste, hvad de fik.

Tilfreds anklager

Anklageskriftet drejede sig om leverancer af i alt næsten 1000 ton frugtkoncentrat til kunder både i Danmark og i udlandet. Anklager Rachid Elkott fik præcist, hvad han kom efter og er tilfreds med dommen, siger han til Ritzau.

- Vi mener, den er et godt signal til fødevarevirksomhederne om, at selv om der ikke er tale om sundhedsfare, så har overtrædelse af reglerne altså konsekvenser, siger Rachid Elkott fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Har betalt en million kroner tilbage

Det er tirsdag eftermiddag uklart, om firmaet og den daværende direktør, 48-årige Jens Michael Ferdinand, vil anke afgørelsen til Østre Landsret.

Årsagen til, at konfiskationen "kun" er på 5 millioner kroner er, at Sunprojuice allerede har betalt en million kroner tilbage til nogle af kunderne.

/Ritzau/