¨

Fast arbejde i sneen

Foto: TV ØST

Der er ikke kun de store maskiner, der i dag tager kampen op mod snemasserne. Skovl, sneskraber og muskelkraft kan også klare opgaven.

Selv om det er iskoldt, så er der masser af husejere, der har fået varmen i dag. Der er blevet skovlet og fejet sne  til den store guldmedalje.

Vores fotograf fangede to flittige herrer på et fortov i Stenmagle - nord for Sorø.

-      Jeg er lidt overtrasket over, at der ligger så meget. Det er op til 20 centimeter dybt, sagde Jack Larsen i forgrunden.

Og der er ingen vej uden om kost og skovl, hvis man følger reglerne. Læs selv her:

Her er reglerne for snerydning, som Borger.dk beskriver dem:

Hvis dit hus ligger ud til en offentlig vej, har du pligt til at rydde sne og gruse eller salte dit fortov mellem kl. 7 om morgenen og kl. 22 om aftenen. Om søndagen skal der dog først være ryddet for sne kl. 8 om morgen og frem til kl. 22. Udover fortovet skal du rydde stier og sørge for, at der i nogle tilfælde er adgang til udvendige trapper.

Ligger dit hus på en privat vej eller sti, er det din pligt at rydde for sne og gruse eller salte på både kørebane, fortov og sti. For det meste strækker din pligt sig kun til midten af kørebanen, da ejeren på modsatte side har ansvaret for den anden halvdel af kørebanen.

Reglerne kan dog variere fra det ene lokalområde til det andet, så det fx er grundejerforeningens ansvar at sørge for snerydningen.

 

03:00 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App