Farten er for høj i Sorø

Endnu en ung mand mistede livet bag rettet onsdag. Både unge og ældre er bekymret over unges farlige kørsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag eftermiddag mistede en 19-årig mand livet, da han overså en parkeret lastbil og kørte frontalt ind i den.

Ifølge politiet skete ulykken formentlig på grund af høj fart.

Det er endnu en ung mand i Sorø, der er slået ihjel bag rettet i sin bil i Sorø. Og både unge og ældre i byen er bekymrede over den hasarderede kørsel.

-       De kører med høj fart og efter den her ulykke synes jeg bare, de skal tænke sig om, for det er ikke særlig sjovt at miste en af sine gode venner, fortæller Sara Behrendt, der i dag besøgte ulykkesstedet på Katrinelystvej ved Sorø for at lægge blomster til sin afdøde ven.

Ifølge vognmand Henrik Marchel kommer den seneste dødsulykke ikke bag på ham. Han fortæller, at han ofte møder uansvarlig kørsel af unge mænd i deres biler, når han kører taxa i Sorø.

-       Jamen man brænder jo dæk af og kører sidelæns og kører, som om det var en motorbane, hvor der ikke er andre, det kan gå ud over. Problemet er nogle unge mennesker, som ligger og kører rundt og ikke har nogen respekt for andre mennesker eller egen sikkerhed, siger Henrik Marchel, der har kørt taxa i Sorø de seneste fem år.

Siden onsdag har familie, venner og bekendte lagt en sidste hilsen på ulykkesstedet, hvor den 19-årige mistede livet.

Blandt andre Frederik Kromuss, der kendte den omkomne godt. Frederik Kromuss fortæller selv, at han selv og andre unge mænd kan være farlige bag rettet.

-       Jeg synes, det er møgsjovt at køre stærkt, så det har jeg altid gjort, men ja, det vil jeg tænke over nu, fortæller han.

Fredag eftermiddag var flere hundrede samlet for at mindes den 19-årige.

-       Vi mødtes alle sammen i går og der talte vi også om, at nu skal vi altså køre ordentligt, det er altså for hårdt at miste venner på den her måde, siger Frederik Kromuss.