Fartbøller bekymrer Nyrup-borgere

I den lille landsby Nyrup ved Sorø kører bilister stadig for stærkt, og det skaber utryghed i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Nyup bliver fartbegrænsningerne ikke overholdt.

Det mener i hvert fald flere af dem, der bor i byen. En af dem er Lars Braarup, der forleden nat opdagede, at hans personbil og kassevogn var blevet ramt – formentlig fordi en flugtbilist trykkede for hårdt på speederen.

- Det er bekymrende. Denne gang var det kun materiel skade, og det var jo heldigt, men næste gang er det måske et barn, der bliver påkørt, og hvem ved, om et barn overlever en sådan påkørsel, siger han.

Nikker genkendende til problemet

Flere af Lars Braarups naboer nikker genkendende til problemet. De håber derfor, at myndighederne snart griber ind.

- Det påvirker os alle. Man bliver jo nervøs hver gang, der ræser folk forbi. Vi har mange børn på vejen her, og man frygter jo, hvad der kommer til at ske. Derfor kunne det være godt med nogle vejbump, siger Tina Hansen.

Bliver nødt til at prioritere

Sidste år lovede den tidligere borgmester at iværksætte en planlægning af vejbump i området, men de er - trods flere ulykker - endnu ikke sat op.

- Vi bliver nødt til at prioritere, og der er desværre også andre steder i kommunen, hvor man har nogle af de samme udfordringer, og det tager noget tid, men vi skal nok komme derud på et givent tidspunkt, jeg tror, det bliver i 2016 eller 2017, siger nuværende borgmester, Gert Jørgensen (C), til TV2 ØST.