¨

Får trukket præmie-værdi fra kontanthjælp

Foto: TV ØST

Lone Christensen vandt præmier for 130.000 kroner, da hun deltog i et indsamlingsprogram på TV for Afrika. Men nu vil Sorø Kommune trække gevinsterne fra hendes kontanthjælp.

Det hele startede som en rigtig god historie. Lone Christensen og hendes kæreste støttede ofrene for sultkatastrofen på Afrikas Horn med 25 kroner. Dermed deltog de i en konkurrence som de vandt.

Præmien var blandt andet et flødebollekursus for 12 personer, en hjemmekoncert med Anna David, to espressomaskiner, en rejse til Thailand og et gavekort til en tatovør - præmier for 130.000 kroner.

Men tre uger senere ringede kommunen til Lone Christensen, fordi en anonym borger havde givet kommunen et tip om gaveregnen. Med de nye præmier, var hun ikke længere berettiget til at få det samme i kontanthjælp. Sorø Kommune havde regnet ud, at præmierne kunne sælges for 78.155 kroner, hvis familien selv solgte dem. Sorø Kommune trækker nu derfor 1000 kroner fra Lone Christensens kontanthjælp indtil 2018.

- Det er smadder urimeligt, at fordi man er på kontanthjælp, og fordi man har gået sygemeldt, så skal man straffes på den har måde, siger Lone Christensen.

Hos Sorø Kommune mener de dog ikke, at de har gjort andet end at følge reglerne.

- Det har været en vurdering hos vores sagsbehandler og hos vores jurist, og det skøn kan jeg selvfølgelig stå bag. Når man er på offentlig forsørgelse, så er der nogle modregninger, hvis man muliggør nogle indtægter. Det gør, at vi har handlet sådan i den her situation, siger Ivan Hansen (S), der er borgmester i Sorø Kommune.

Lone Christensen håber nu på, at kommunen trækker sagen tilbage.

- Jeg håber da helt klart, at de dropper sagen. Det ville gøre, at de ting, som vi ellers ikke får råd til de næste seks år, vil være muligt. Blandt andet at få sparet sammen til vores datters konfirmation om tre år, siger Lone Christensen.

02:40 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App