Får morgenmad i skolen

Mens der mange steder diskuteres heftigt om den nye madpakkeordning for daginstutitionerne, er et helt nyt tilbud dukket op i Sorø. På en skolerne i kommunen får nogle af børnene nemlig tilbudt morgenmad.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pedersborg Skole i Sorø tilbyder nu udvalgte elever i 3.-6. klasse et måltid morgenmad før skolestart. Det er en rigtig god idé, siger politikerne, men som udgangspunkt er det forældrenes ansvar at sende et mæt barn i skole, siger både S, V og K, skriver DAGBLADET Ringsted.

Når man har maven fyldt med sund morgenmad, kan man bedre lære. Og læring er skolens primære mål. Både Socialdemokraterne, De Konservative og Venstre i Sorø Byråd bakker derfor op om det tiltag, der netop er introduceret på Pedersborg Skole. Her bliver udvalgte elever tilbudt et morgenmåltid.

Men alle tre partier er enige om, at det som udgangspunkt er forældrenes ansvar, at barnet får sund og nærende morgenmad derhjemme.

- Jeg er enig med skolen i, at man nogen gange må være pragmatisk og tage udgangspunkt i virkeligheden. Grundlæggende mener jeg dog, at det er forældrenes ansvar, siger Anne Madsen, der er socialdemokratisk formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Sorø.

I det spørgsmål er hun helt på linie med De Konservatives Gert Jørgensen og Flemming Olsen fra Venstre.

Begge pointerer, at det er godt, at skolen tager hånd om de børn, der kommer fra familier, som ikke kan varetage den opgave.

- Men vi skal passe på, vi som kommune ikke kommer til at overtage al for meget af forældrenes ansvar, siger Gert Jørgensen (K), der ønsker en politisk debat om morgenmad til de børn, der ikke får det hjemme eller i SFO'en.

Også Flemming Olsen (V) er interesseret i at følge resultaterne af ordningen på Pedersborg Skole.

- Den kan måske inspirere andre skoler. Men jeg mener, vi skal være opmærksomme på de etiske problemstillinger, der kan ligge i en sådan ordning: Hvorfor én elev og ikke en anden? Og hvordan udvælger man eleverne, siger Flemming Olsen.