Fandt formue og en ring i genbrugsjakke: Håber på findeløn til genbrugsbutik

Jens Erik Christensen fandt 50.000 kroner i en genbrugsjakke indleveret til genbrugsbutikken, han er frivillig i. Han håber butikken får findelønnen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Lige da jeg mærkede det, så tænkte jeg: ”Nå, det er papirlommetørklæder igen eller noget andet mærkeligt”, men det viste sig, da jeg fik stukket hånden i lommen, at det var et stort pengebundt.

Sådan fortæller Jens Erik Christensen om det noget særegne fund han gjorde en almindelig onsdag på sit frivillige arbejde i Kirkens Korshærs butik i Ruds Vedby ved Sorø.

quote Så begyndte vi at tælle pengene. Og så løb vi sur i det og lagde dem lidt, og talte dem så igen, og så ringede vi så til politiet, for vi turde ikke have alle de penge liggende eller selv køre på hittegodskontoret

Jens Erik Christensen

Det var en brugt damejakke, der var blevet indleveret til genbrugsbutikken. Og det er ikke sjældent, at de frivillige i butikken modtager skrald og andet ubrugeligt. Det kunne vi fortælle om på TV ØST forleden.

Derfor kom det ekstra bag på Jens Erik Christensen, at han fandt noget med så stor værdi i lommen på en jakke.

- Jeg havde en rigtig god gang mandolinfeber, det er helt sikkert, siger han til TV ØST.

Det samme fik hans kone, Kirsten Christensen, da han fortalte hende om fundet.

- Jeg blev meget forundret og nervøs, og fik også en omgang mandolinfeber, ligesom ham, for det kan man ikke undgå andet, fortæller Kirsten Christensen.

Mere i lommen

Herfra gik parret igang med at tælle pengene, men det viste sig, at være lidt af en opgave, ligesom at den høje værdi satte parret i lidt af et dilemma. 

- Så begyndte vi at tælle pengene. Og så løb vi sur i det og lagde dem lidt og talte dem så igen, og så ringede vi så til politiet, for vi turde ikke have alle de penge liggende eller selv køre på hittegodskontoret, fortæller Jens Erik Christensen.

50.000 danske kroner viste der sig at være i Euro-sedler. 

Men det viste sig også, at der var mere endnu i den brugte damejakke.

- Da vi så gik rigtig rundt i den jakke, så lå der så en ring også i en af lommerne. Og det lignede ikke en ring til 20 kroner, fortæller han.

Flere gange på tv

Både pengebundtet og ringen er indleveret til politiet, som nu skal forsøge at finde den rette ejermand- eller kvinde.

Så på den måde er sagen nu ude af det frivillige pars hænder. Men Jens Eriks hånd den ryster alligevel endnu.

- Hånden er ikke faldet helt til ro endnu. For så ringer den ene avis og den anden avis og så ringer radioen, og det er jo ikke ligefrem det, som vi er vant til, når vi går på arbejde, siger Jens Erik Christensen.

For det er trods alt ikke hver uge, at man kommer flere gange i fjernsynet.

- Det er meget apropos, at den ene dag står vi og brokker os i fjernsynet over affald, og så næste dag skal vi have fat i politiet, for nu er der kommet penge ind, lyder det fra formuefinderen. 

Ærlige når det tager os

Nu håber parret, at der falder en findeløn af. Men ikke til parret selv.

- Jeg har da bedt om, at vi får findelønnen, så det må man regne med, at vores lille butik her i Ruds Vedby får, når de er færdige med det, siger Jens Erik Christensen.

- Ikke til os selv. Det kunne vi ikke drømme om, tilføjer Kirsten Christensen.

Jens Erik Christensen mener, man nu for eftertiden i butikken vil gøre lidt ekstra ud af at tjekke lommerne efter på de indleverede stykker tøj. 

Og ærlige mennesker, det er parret, erkender Jens Erik Christensen.

- Ja det må vi sige, når det tager os, og det gjorde det i hvert fald denne her gang, siger han.

I indslaget over artiklen kan du se Jens Erik Christensen fortælle om fundet.