Familie og venner mindes 18-årig fra Sorø

Familie og venner var i dag samlet på Kalundborgvej i Sorø for at mindes 18-årige Paw Lykke Ottesen, der natten til i går mistede livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Familie og venner tændte i dag lys og lagde blomster og hilsner på det sted på Kalundborgvej i Sorø hvor 18-årige Paw Lykke Ottesen mistede livet natten til igår.

- Jeg føler stor sorg. Jeg kendte Paw rigtig godt. Vi boede tæt på hinanden og jeg så ham næsten hver dag, fortæller Charlotte Chrone Jensen.

Fredag nat satte Paw Lykke Ottesen sig bag rattet for at hente sin kæreste. Men i et blødt sving på Kalundborgvej skrider hans bil ud og rammer en modkørende bil med en 54-årig kvinde fra Lille Skensved. Hun er indlagt på Rigshospitalet med brækkede ben og indre blødninger i hovedet, men hendes tilstand er stabil. Paw Lykke Ottesen mistede livet i sin bil:

- Jeg er rigtig ked af det og kan næsten ikke forstå, at det skulle ske for Paw, siger Julie Christiansen.

- Han var et af de flinkeste mennesker jeg kender. Han var der altid for én og hjalp altid folk hvis der var det mindste, fortæller Mathias Jagd Jensen.

Paw Lykke Ottesen er nu også et tal i en kedelig statistik. For i en tredjedel af alle trafikulykker der koster liv eller lemlæstelser er det en ung mellem 18 og 24 år der sidder bag rattet.

- Det skyldes at de er urutinerede og ikke har ret meget køreerfaring, men det skyldes i høj grad at mange unge ikke har nogen dødsangst og ikke tænker på hvilken tragedie det vil være for deres venner og familie hvis de kører galt. Det burde de tænke på, siger Anders Rosbo, direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Rådet har nu afsat tre gange så mange ressourcer som hidtil, for at få de unge til at køre ordentligt. Pengene skal blandt andet bruges til at unge - der selv har været involveret i trafikulykker - advarer andre mod at køre for stærkt.

- Det har vi rigtig god erfaring med. Det viser sig at have en rigtig stor effekt på de unge.