Familie efter FOA-trussel om politi: De burde lytte til deres hjerte

FOA vil tækkes deres medlemmer, når de vil melde familie til krænket kvinde til politiet. Men de burde lytte efter deres hjerte, mener familien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række lydoptagelser af en meget hård tone på plejecenteret Blomstergården i Dianalund har ført til to personers afsked fra plejecenteret Blomstergården i Dianalund.

Derfor bringer vi skjulte optagelser

Og nu vil fagforeningen FOA politianmelde familien til den 84-årige Inger Lise Andersen for at have foretaget skjulte lydoptagelser i den demente kvindes private lejlighed i Dianalund.

FOAs formand Dennis Kristensen kalder indholdet af optagelserne ”uacceptabelt”, men mener alligevel at sagen om lydoptagelserne skal bringes til politiets kendskab. Det skriver han på Facebook.

Og det gør Kirsten Andersen, der er datter af den 84-årige Inger Lise Andersen, ked af det.

 - Det her skal FOA jo sige for at tækkes deres medlemmer. Men hvis fagforeningens ledelse fulgte deres hjerte, så ville de jo nok sige noget helt andet, siger datteren til TV ØST.

Ingen ville lytte

Familien valgte at lave lydoptagelser fra moderens private lejlighed, da de ikke oplevede at hverken personalet eller ledelsen på stedet lykkede til familiens gentagne nødråb og klager.

- I virkeligheden ville jeg helst have undgået at lave denne overvågning. Men de har bare negligeret vores henvendelser, og vi var nødt til at have noget dokumentation for vores oplevelse af problemerne, siger Kirsten Andersen.

Lydoptagelserne viste blandt andet verbale krænkelser af den 84-årige mor - både når personalet talte sammen, og når de talte til kvinden.

Kirsten Andersen er stadig chokeret over den tone, som optagelserne afslører på plejecenteret – og hun mener, at FOA-formanden har misforstået, hvad familien egentlig har gjort.

- Vi har ikke optaget video, som han siger – blandt fordi vi ville skåne de ansatte. Vores formål er ikke at hænge nogen ud, men at sikre, at min mor andre demente får en ordentlig behandling, siger hun.