"En mulighed for indflydelse"

Jette Winther, 35 år, regnskabsmedarbejder, bor i Sorø Kommune

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved du, hvad du stemmer til kommunalvalget?

Ja

Stemmer du parti eller personligt?

Jeg har ikke sat mig godt nok ind i, hvad kandidaterne står for, så jeg stemmer på et parti.

Plejer du at stemme?

Ja, det gør jeg. Jeg synes, vi skal udnytte, at vi har mulighed for at få indirekte indflydelse på politikken i kommunen ved kommunalvalg og på landsplan ved folketingsvalgene.

Hvordan har du fundet ud af, hvem du skal stemme på?

Jeg har taget en kandidattest, og der landede jeg på det parti, jeg plejer at stemme på, og det bliver også dem, jeg stemmer på den her gang. De passer stadig godt til de holdninger og værdier, jeg har.

Hvad lægger du vægt på, når du skal afgøre, hvem din stemme skal gå til?

De skal selvfølgelig have nogle holdninger og værdier, som jeg kan stå inde for. Jeg synes, det er vigtigt, at de lokale politikere forsøger at skabe vækst uden for hovedstadsområdet, og dem, jeg stemmer på, skal have fokus på at skabe beskæftigelse og uddannelsespladser i lokalområdet. Jeg lægger også vægt på politikken på skoleområdet. Ikke nødvendigvis fordi de små skoler for enhver pris skal bevares, men fordi jeg synes, der skal være fokus på at gøre dem, der er tilbage, så fagligt stærke som muligt. Samtidig skal partiet føre en ansvarlig socialpolitik. Der er ikke penge til, at alle kan få, så der skal være fokus på at bruge midlerne, hvor behovet er størst.

Hvad betyder det for dig at stemme?

Vi er heldige at leve i et demokratisk samfund, hvor vi har mulighed for at få indflydelse. Den mulighed skal vi bruge.