Emilie er vild med Matador: Nu skal hun selv spille en af karaktererne

16-årige Emilie Krageskov fra Sorø er på rollelisten, når en del af tv-serien Matador bliver opført i Skælskør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For andet år i træk indtager Korsbæk den ældre købstad Skælskør. Her vil gamle veteranbiler køre rundt i gaderne, og butikkerne vil skifte midlertidigt navn til blandt andre ”Damernes Magasin”, ”Tøjhuset”, ”Korsbæk Bank” og ”Postgården”.

Samtidig vil omkring 80 skuespillere være klædt ud som karaktererne fra Matador. En af dem er Emilie Krageskov fra Sorø, der er noget af en Matador-ekspert.

- Jeg tænkte, det kunne være en sjov oplevelse at prøve og bruge noget af sin viden i en teatersammenhæng, siger Emilie Krageskov.

Set tv-serien mere end én gang om året

Hun har set den folkekære TV-serie 18 gange på trods af, at hun blot er 16 år gammel.

Som 13-årig medvirkede hun i Børnenes Kvit og Dobbelt i kategorien Matador på DR, og hun gik derfra med sin Matador-ære i behold. Emilie Krageskov svarede korrekt på alle spørgsmålene.

Og i vinters viste hun i denne video her på TV ØST, at hun har helt styr på alt, hvad der drejer sig om Matador. 

Artiklen fortsætter under videoen.

Da hun læste, det var muligt at komme til audition og spille en af karaktererne i Matador, tøvede hun ikke med at sende en ansøgning.

- Jeg ville jo helst have spillet Agnes, da hun er min ynglings karakter, men der er jo lidt med højde og alder, der lige afgør det, siger hun og forklarer, at hun fik rollen som Maude og Hans Christian Varnæs’ datter Regitze Varnæs.

- Når nu det blev sådan, så er Regitze også en rigtig god karakter, hun har gåpåmod, hun er sej og en rigtig ballademager, men på den gode måde, så det har jeg det helt fint med, fastslår hun.

Har spillet teater før

Emilie Kragelund har spillet en del teater, så der er ikke de store nerver at spore forud for premieren.

- Det bliver rigtigt sjovt at skulle underholde så mange mennesker på én gang, så det glæder jeg mig rigtigt meget til, siger hun. 

Efter sommerferien begynder hun på Himmelev Gymnasium i Roskilde, og det betyder samtidig, at hun ikke vil få ligeså meget tid til at dyrke interessen for den over 40 år gamle tv-serie.

- Det her bliver lidt en perfekt afslutning for et kapitel i mit liv. Matador vil altid være en del af mit liv, men det vil ikke komme til at fylde ligeså meget fremover, siger hun.

Det er den 11. august Skælskør vil blive omdannet til Korsbæk, og det er muligt at opleve Emilie Kragelund i rollen som Regitze Varnæs.