¨

Elever skal slette spil på skoleiPads

Foto: TV ØST

Nye regler på Frederiksberg Skole betyder, at eleverne nu skal slette spil på deres skoleiPads. De mange spilleapps har nemlig taget plads fra skoletingene.

Fremover kan der ikke lægges private apps på de mindste elevers iPads på frederiksberg Skole i Sorø, og de store elever kan blive bedt om at slette apps.

De nye regler er lavet for at signalere, at de udleverede tablets først og fremmest er skoleredskaber.

- Vi har haft udfordringer med, at nogle elever har hentet så mange spil, at det har været svært at få plads til både skoleapps og spilleapps, og så har det været fristende at slette en skoleapp. Sådan bliver det ikke fremover, siger skoleleder Ole Kristensen.

Spærring på de mindstes iPads

For eleverne i 0.-3. klasse betyder det, at de ikke længere kan installere private apps på iPad'en. I 4.-9. klasse skal vil det være tilladt at hente private apps, men forudsætningen vil være, at der altid skal være plads til skoleapps’ene. Hvis ikke der er plads, kan skolen slette de private apps og udelukke den enkelte elev for at hente egne apps i en periode, lyder det i en meddelelse til forældre og elever.

- Derudover sætter vi en spærring på, således at de yngste børn ikke længere uforvarende kan komme til at gå ind på voksensider på nettet. Vi har haft nogle få tilfælde af børn, der kommer ind på sider, de ikke har glæde af. De yngste har stadig netadgang, det skal de også bruge i undervisningen, men der er et filter, siger Ole Kristensen.

Ifølge ham har reaktionerne fra forældrene været positive, mens det er mere uvist, om børnene er lige så begejstrede for den nye ordning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App