¨

Elever elsker undervisning på tablets

Foto: TV ØST

Eleverne elsker undervisning, hvor lærdommen leges ind via spil - og lærerne ser også resultater af tablets i undervisningen.

- Det er meget sjovere at blive undervist, når man bruger Ipad i timerne. Man får en anden opfattelse af matematik og dansk, når man spiller det, siger Josefine fra 2.B på Pedersborg skole i Sorø.

Sorø kommune har som en af de første uddelt iPads til samtlige elever, lærere og SFO pædagoger i år, fortæller DR Sjælland.

- iPaden er kun et værktøj, men den er et meget taknemmeligt redskab til træningsopgaver, fordi der er et godt design og gode lyde, det er meget motiverende for børnene, siger Mille Walsh, som er matematiklærer i 2.B.

Alle bruger IT

Et af målene med at give Ipads til alle var at der skal anvendes mere IT i undervisningen, og det er allerede sket, siger pædagogisk projektleder i Sorø, Jesper Tejstø.

Nogle af eleverne har mere styr på teknikken end deres lærere, og de har fået særligt ansvar som tekniske hjælpere.

- Nogle gange kikser det lidt for vores lærer, men så hjælper vi hende, fortæller en grinende Josefine fra 2.B

- Det giver nogle andre dimensioner i undervisningen, at vi begynder at opfatte eleverne som meget kompetente, siger pædagogisk projektleder Jesper Tejstø til DR Sjælland.

De sidste skoler i Sorø kommune har først fået Ipads i august, så det varer længe, før man kan måle effekten af Ipads til alle elever.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App