Ekspert mener Sorø bryder børnekonvention

Forældre til børn med autisme og ADHD frygter for deres børns læring på det nyetablerede supercenter ved Stenlille Skole, og en ekspert er enig med dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På kun to måneder er et nyt supercenter blevet etableret ved Stenlille Skole ved Sorø, hvor børn med autisme og ADHD i alderen fra børnehaveklassen og til 10. klasse skal gå. Det bekymrer forældrene, og enig med dem er forsker Bjørg Kjær, ansat ved Professions-institut for almen pædagogik, socialpædagogik og specialpædagogik.

- Det er dybt bekymrende, at Sorø kommune har valgt at flytte disse børn til et tilbud, som er blevet etableret i løbet af kun to måneder, siger Bjørg Kjær til DAGBLADET Ringsted, der ifølge avisen mener, at kommunen går direkte imod FN's børnekonvetion og intentionerne i den danske handicap-lovgivning. 

Et af problemerne ved 'super-skolen' er blandt andet, at eleverne fra centret måske aldrig kommer videre end centret på Stenlille Skole.

- Desuden er det slet ikke nok med kun to lærere og to pædagoger til at undervise 10 elever, der spænder lige fra børnehaveklassen til 10. klasse, siger forskeren yderligere til avisen.