Efterlyser vidner til hærværk

Politiet efterlyser vidner til hærværk i weekenden, som efterforskes som politisk motiveret. Det var debattør Morten Uhrskov Jensen, som hærværket gik ud over.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser nu vidner til hærværk natten til lørdag, som gik ud over Sorø-debattøren Morten Uhrskov Jensen.

- Hærværket er begået omkring klokken tre, og derfor er vi interesseret i at høre fra alle, som har været i området omkring Kirkevej i Sorø på det tidspunkt. De kan have set gerningsmanden på vej til eller fra gerningsstedet, siger Søren Ravn-Nielsen, som er efterforskningsleder.

Ukendte gerningsmænd skrev 'nazi' på Morten Uhrskov Jensens hus og bil. Udover det smadrede de blandt andet flere ruder og punkterede hans bil.

- De vil skræmme mig fra den offentlige debat. Det mest ubehagelige er, at de har skrevet nazi på min husmur og på min bil, fordi det er løgn, og fordi det er så groft at blive forbundet med noget så modbydeligt som nazisme, siger Morten Uhrskov Jensen.

Morten Uhrskov Jensen har skrevet blogindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside siden 2009. Han har blandt andet koblet masseindvandring sammen med en stigning i antallet af voldsepisoder og voldtægter.

- Jeg ved godt, jeg gør nogle mennesker sure, men det er der ikke noget at gøre ved - der kan også være ting, andre skriver, som gør mig sur, men forskellen er, at jeg ikke griber til voldelige eller ikke-demokratiske metoder. Jeg har lov til at have min ytringsfrihed, siger han.

Alene skaderne på bilen løber op i omkring 20.000 kroner. Det vurderede et autoværksted i dag.