¨

Efter politiaktion: Endelig! Vi er trætte af dem

Foto: TV ØST

I Stenlille var dagens store politiaktion kærkommen. Flere af byens borgere har været generet af en gruppe mennesker fra det hus, der onsdag blev ransaget.

Endelig! Vi er trætte af dem. Sådan lød det fra Nadia Alice Hansen, da politiet onsdag dukkede op i Stenlille og ransagede et hus, der længe har været kendt af flere i byen.

- Der bor fire-fem personer derude lidt udenfor Stenlille, som vi tror er polakker. De kommer som regel ind til Stenlille hver dag og går rundt i folks haver og går også indenfor, hvis dørene står åbne, fortæller hun.

Opdagede en i dag

Typisk tager de folks pantflasker, og Nadia Alice Hansen har også selv haft besøg af dem.

- Første gang, de var her, ringede min nabo til mig og sagde, at der var en mand på vej ud af min indkørsel. Anden gang var det min femårige søn, der kom ind og sagde, at der stod en mørk mand ude i vores have. Som regel tager de flasker med sig, og det er selvfølgelig rimelig harmløst, men det er da ubehageligt, at de pludselig dukker op, og det er ikke særligt rart at tænke på, at de også kan komme, når vi ikke er hjemme, siger Nadia Alice Hansen.

I Dianalund få kilometer derfra bor Susanne Hansen. Hun oplevede så sent som i dag onsdag, at en mand stod i haven.

- Jeg kunne se ham fra køkkenet, og da han forsvandt, tænkte jeg ' fandme nej' og gik ud til ham. Da var han i gang med at rode i en beholder, vi har med pantflasker, og så prikkede jeg ham på skulderen, fortæller hun.

Fået stjålet havetraktor og plæneklipper

Manden sagde noget til hende på et sprog, hun ikke forstod, og viftede med armene, og så forlod han stedet med nogle flasker i armene. Susanne Hansen ringede til politiet, der var i nærheden, og de anholdt manden i færd med at aflevere flaskerne i den lokale Fakta.

Det er fjerde gang de seneste tre uger, at hun har besøg af den nu anholdte mand, og tidligere har hun oplevet at få stjålet en havetraktor, en plæneklipper og vasketøj. Her ved hun dog ikke, hvem der står bag.

68 personer anholdt

Onsdag formiddag slog politiets Task Force Indbrud til mod 62 adresser på Sjælland i en aktion med navnet Hvepsebo. Aktionen er foregået i tæt samarbejde med Statsadvokaten for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK), Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel (CMM), SKAT og Rigspolitiet. 95 personer er indtil videre anholdt - heriblandt en del personer med rumænsk baggrund, en dansk advokat og en dansk revisor.

Adresser i blandt andet Nakskov, Slagelse, Fuglebjerg, Ringsted, Horbelev, Korsør, Stenlille og Holeby er ransaget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App