Dreng fik stød fra defekt kontakt

En 9-årig dreng stak fingrene ind i en defekt stikkontakt i et omklædningsrum i Sorø-hallen. Drengen fik 220 volt igennem sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag eftermiddag kunne det være gået helt galt for en kun 9-årig dreng fra Munke Bjergby, da han skulle træne med sit Sorø Freja-hold på banerne ved Sorø-Hallen, skriver DAGBLADET Ringsted.

Drengen skulle bruge toilettet i omklædningsrum nr. 6, men da han ville tænde lyset, stak han fingrene direkte ind ledningerne, som hang ud af væggen. Den 9-årige fik 220 volt igennem sig, og sikringerne sprang i hele den del af Sorø-Hallen, hvor omklædningsrummet ligger.

Der kom både akutbil, lægeambulance og politi til stedet, men heldigvis kunne den forskrækkede dreng udskrives efter en undersøgelse på skadestuen.

Politiet kunne på stedet konstatere, at kontakten var ødelagt, og fronten var taget af, så der var fri adgang til de strømførende ledninger.

Hallens personale forklarede til betjentene, at den pågældende kontakt var blevet sparket i stykker for tre uger siden, men at den skam var blevet lavet i mellemtiden.

- Jeg er lige så uforstående overfor det her, som du er, siger hal-medarbejder Erik Olsen, da avisen spørger ham, hvordan den slags ulykker kan ske. Erik Olsen har således ingen forklaring på, hvordan en ødelagt kontakt var frit tilgængelig for en 9-årig, men det er et faktum, at nøjagtigt det samme var tilfældet flere timer lørdag formiddag.

Da avisens udsendte første gang kigger ind i det pågældende toiletrum, sidder fronten på kontakten godt nok på sin plads, men den sidder bare ikke fast.Et lille puf med en kuglepen får den til at ryge af, og så er der igen fri adgang til ledningerne.

Og omklædningsrummet er ikke låst af.

- Det var fordi, jeg var ved at lave noget derinde, forklarer Erik Olsen, som dog ikke er til stede i løbet af den times tid avisens udsendte er i hallen.- Men under alle omstændigheder, så er rummet låst af nu, og kontakten vil blive lavet i dag, så der er fuld kontrol over situationen, lovede Erik Olsen.