Dement dame skal leve alene

Sorø kommune vil ikke tvinge en 85-årig stærkt dement dame på plejehjem, selvom om hendes tilstand er så kritisk, at hun er til fare for sig selv og sine omgivelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Benny Falk Jensens mor er dement og gangbesværet. Det seneste års tid er hun faldet utallige gange, og det hun er flere gange blevet kørt hjem af fremmede mennesker, der har hjulpet hende, når hun har gået forvildet rundt i Sorø.

- Hendes mentale niveau er som en fireårig, og hun kan nogen gange ringe og fortælle mig, at hun ikke kan huske sit eget navn, fortæller Benny Falk Jensen.

I hjemmet er hun til fare for sig selv og sine naboer, fordi hun lader cigaretter brænde på gulvet, og fordi hun lader kaffemaskinen brænde uden vand i.

Rundt om i skabe og urtepotter gemmer hun undertøj med gammel afføring i, og det piner Benny Falk Jensen at se sin mor sådan:

 

- Det er uværdigt, at et ældre menneske kan få lov at gå sådan rundt, siger Benny Falk Jensen.

 

Demensen startede for tre år siden og er kun blevet værre og værre, og Benny Falk Jensen mener nu, at hans mors mentale niveau er som 4-årigs. Hun vil ikke på plejehjem, og kommunen vil ikke tvinge hende.

Benny Falk Jensen har søgt om, at hans mor bliver gjort umyndig, men den slags tager tid, og før det er på plads vil kommunen ikke tvinge hans mor.