¨

Dele af ny naturpark vises frem i Sorø

Foto: TV ØST

Tirsdag viste initiativtagerne til Parnas Natur & Aktivitetspark det nye søbad, anløbsbro og ildhytte frem for de første gæster fra Sorø.

Anlæggelsen af Parnas Natur & Aktivitetspark lidt uden for Sorø er gået ind i sin slutspurt. Derfor var omkring 25 gæster tirsdag inviteret med på en sejltur med turistbåden Lille Claus fra Sorø over til Parnas. Her viste folkene bag projektets foreløbige resultater frem. 

Idéen til den nye park fik parkens direktør Niels Aalbæk Jensen i marts sidste år. Nu står Parnas Søbad, en anløbsbro og en såkaldt ildhytte allerede klar til brug for de lokale og turister. Desuden er en stor pavillion på 325 kvadratmeter også ved at tage form. 

Ifølge Niels Aalbæk Jensen kan området omkring Parnas både bruges til at cykle på mountainbike og til at løbe marathon, mens man kan svømme på søen og sejle i kajak og stå på såkaldte paddle board. 

-  Her vil vi motivere folk til at komme ud og bevæge sig i naturen, med naturen, sammen med naturen. Skabe oplevelser som på bundlinjen giver os en større livskvalitet, siger Niels Aalbæk Jensen. 

Grunden har stået tom siden 1970, da Restaurant Parnas brændte ned. Men siden maj i år har byggeriet været i gang og fyldt grunden på ny. Det kommer til at koste seks millioner kroner i alt.

Samtidig sejler turistbåden Lille Claus hele sommeren til Parnas efter en pause på 45 år. Så der god mulighed for at kommer derud selv. Du kan se bådens afgange på Sorø Bådfarts hjemmeside her. 

Planen er, at byggeriet skal stå færdigt i oktober, så de første gæster kan besøge den nye pavillion fra 1. november. 

02:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App