Debat om omfartsvej fortsætter

I aftes besøgte Sorøs borgmester Gert Jørgensen de bekymrede borgere på Kammergavevej, der kan se frem til at få en omfartsvej i baghaven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To generationer med landbrug på den ene side af vejen og tre generationer på den anden side af hækken, det er så længe naboerne Claus Dandanell og Leif Christiansens familier har drevet deres landbrug på Kammergavevej nær Tersløse.

- Det påvirker mig voldsomt, for jeg har jo trådt mine barnesko her, så det er jo frygteligt, at der pludselig skal gå en omfartsvej tværs over min og naboens mark, siger Leif Christiansen.

Men et af forslagene til en ny omfartsvej kan risikere at ødelægge hele deres families livsværk

- Min søn skulle jo egentlig have overtaget gården. Men det bliver jo ikke aktuelt, hvis de planter en stor omfartsvej lige igennem vores mark og baghave, siger Claus Dandanell.

Claus Dandanell har lige nu 5,6 hektar jord, og er derfor berettiget til den EU-støtte, der gives til små landbrug. Pløjer kommunen marken op for at anlægge en omfartsvej, så ryger støtten og muligheden for at dyrke jorden.

- Så bliver jeg jo privat, og skal til at betale ti gange så meget i ejendomskat. Og så står jeg i øvrigt med en bolig der er værdiløs. Jeg er fuldstændig psykisk ødelagt over det. Jeg tænker på det her dag og nat, siger Claus Dandanell.

Borgmesteren kiggede forbi

Der er kommet en masse indsigelser mod de foreliggende forslag til placeringen af omfartsvejen. Derfor lagde Borgmesteren vejen forbi Kammergavevej efter fyraften i går.

- Det er et kæmpe stort infrastrukturelt projekt, hvor vi kommer til at bruge en masse penge på at udvikle byen. Men det er vigtigt for os, at vi kommer i dialog med de borgere, som bliver berørt af omfartsvejens placering. For vi vil selvfølgelig forsøge at ramme så få som muligt, siger den konservative borgmester, Gert Jørgensen, fra Sorø.

Borgmesteren præsenterede et nyt forslag som teknik- og miljøudvalget for nylig har udfærdiget. Det nye forslag læner sig meget op af beboernes forslag

- Det er jo bestemt ikke fordi, at vi er imod en ny omfartsvej. Men vi vil altså gerne behandles fair, siger Leif Christiansen.

På tirsdag behandler teknik- og miljøudvalget omfartsvejens placering. Onsdag den 14. juni er det så økonomiudvalget, der vurderer projektet og den 28. juni er rykker byrådet ud på Holbergskolen i Dianalund, hvor de afholder åbent byrådsmøde fra kl. 17.