¨

De Gyldne Laurbær til Helle Helle

Foto: TV ØST

Boghandlernes fornemme pris går i 2012 til en forfatter her fra regionen. Helle Helle, der bor i Lynge ved Sorø, er modtageren.

Den danske forfatter Helle Helle modtager tirsdag den litterære pris De Gyldne Laurbær for romanen "Dette burde skrives i nutid".

- Det er essensen af en bog med et godt sprog, en god historie - uden at der er fuld fart over feltet - og så er der en masse tankestof mellem linjerne, siger Kenneth F. Pedersen, formand for priskomitéen, Han mener, at prisen er helt fortjent, men understreger, at der var tæt løb, forfatterne imellem.

- Helle Helle har fået omkring 20 procent af stemmerne. Der har været historisk tæt løb i år med mange favoritter, siger han.

Den danske forfatter har især med bøgerne "Rødby-Puttgarden" og "Ned til hundene" både nået et stort publikum og fået fornemme anmeldelser.

Hun er tidligere blevet nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2009 for netop "Ned til hundene".

Den 46-årige forfatter blev desuden den første danske forfatter, der modtog den svenske P.O. Enquists Pris i 2009. Prisen tildeles en ung forfatter, der er "på vej ud i Europa", og den blev indstiftet på den svenske forfatter og samfundsdebattørs 70-års fødselsdag.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App